DE RIJP - Op dinsdag 4 september komt Jayjay Boske (presentator BNN, Veronica, RTL) naar De Rijp om met jongeren en hun ouders uit De Rijp e.o. over de risico’s van alcohol- en drugsgebruik te praten. De themabijeenkomst ‘Jong & In Control’, die door LINK projecten, vanuit het samenwerkingsverband In Control of Alcohol & Drugs, in opdracht van de Gemeente Alkmaar, wordt georganiseerd, maakt onderdeel uit van een preventieproject rond de Rijper Kermis.

Uitgangspunt van de bijeenkomst, in De Rijper Eilanden, is om jongeren en hun ouders op laagdrempelige manier te informeren over de risico’s van alcohol- en drugsgebruik en de invloed die bepaalde keuzes kunnen hebben. I.v.m. de naderende kermis in De Rijp, ligt de nadruk tijdens ‘Jong & In Control’ vooral op alcoholgebruik.

De avond begint om 19.00 uur. Na het welkomstwoord van Wethouder Elly Konijn-Vermaas zal o.l.v. gespreksleider Boske een interactief gesprek plaatsvinden met elkaar, professionals en ervaringsdeskundige Paul. Om de avond wat minder statisch te maken start de info-markt om 20.00 uur met een interactieve quiz op de smartphone, waarbij leuke prijzen kunnen worden gewonnen. En terwijl ouders zich in een informele setting kunnen laten voorlichten door ketenpartners als: Brijder Jeugd, Politie en Jongerenwerk, begint voor de jongeren het spectaculaire gedeelte. In een kantelsimulator kunnen ze ervaren hoe het is, als je auto op zijn dak komt te liggen. Daarnaast kan er (zonder rijbewijs!) gereden worden in een Smart, om met een alcoholbril op, te ervaren wat drank doet met je reactievermogen. Om 21.00 uur sluit Jayjay de avond af en zal de prijsuitreiking van de Quiz plaatsvinden.

Onder de naam 'In Control of Alcohol & Drugs' wordt in Noord-Holland Noord samengewerkt om het alcohol- en drugsgebruik onder jongeren te voorkomen en verder terug te dringen. De Gemeente Alkmaar heeft ervoor gekozen om enkele activiteiten rond de Rijper Kermis te clusteren. Naast de thema-avond zullen er door LINK projecten ook diverse activiteiten op de Kermis zelf worden georganiseerd.