ALKMAAR - ​Op zaterdagmiddag 30 maart gaat Henk Heilbron in de bibliotheek Alkmaar De Mare in gesprek met Janice Deul, een Afro-Nederlandse journalist en mode-/cultuuractivist. Ze schreef het boek Keti Koti, waarom we de afschaffing van de slavernij moeten herdenken en vieren. Na een inleiding van Janice zullen zij en Henk samen in hun gesprek verder ingaan op haar boek en hoe we er voor kunnen zorgen dat ondanks alle verschillen tussen mensen toch iedereen erbij hoort. Ook is er ruimte voor vragen uit het publiek.

​​Keti Koti

Keti Koti wordt door steeds meer Nederlanders gevierd. Ook in Alkmaar is het vorig jaar op 1 juli 2023, tijdens het 150 jarig jubileum, uitgebreid gevierd. Toch blijft ons slavernijverleden een gevoelig en ingewikkeld onderwerp. ​Juist mede daarom vindt de Alkmaarse Henk Heilbron, tevens voorzitter van het comité Keti Koti Alkmaar, het belangrijk dat we het hele jaar door met elkaar hierover in gesprek gaan.

Janice Deul

Janice Deul maakt zich sinds 2011 sterk voor een inclusief, veilig en inspirerend klimaat in fashion, media en kunst. Ze is een fervent opinieschrijver en columnist; onder meer voor feministisch magazine Opzij, NRC en de regionale dagbladen van Mediahuis.

Deze activiteit is in samenwerking met Van der Meulen's Boekhandel georganiseerd, zij verzorgen de boekverkoop tijdens de middag. Hier kun je ook meteen je boek laten signeren

Aanmelden

Geïnteresseerd? Kom op 30 maart naar de bibliotheek in Alkmaar De Mare, Laan van Straatsburg 2 in Alkmaar. Voor de toegang vragen we een vrijwillige bijdrage. Reserveren van kaarten kan op bknw.nl via 'doen' of tijdens openingsuren bij de klantenservice in de bibliotheek of op telefoonnummer 072 – 515 66 44. De bijeenkomst start om 14.00 uur.