HEILOO - In de aanloop naar Kerst doneerden leerlingen en ouders van kindcentrum De Duif goederen voor de Voedselbank. Dat was één van de goede doelen van het kerstthema ‘samen vrede’. Op dinsdag 9 januari 2024 overhandigden leerlingen uit groep 7 de opbrengst aan de vrijwilligers van Voedselbank Alkmaar.


Tijdens de kerstviering van De Duif in de Ter Coulsterkerk was het thema ‘samen vrede’. Daarbij stonden leerlingen en team stil bij de ontwikkelingen in de wereld en hoe ze daar samen op een positieve manier aan kunnen bijdragen. Dat leidde tot de keuze voor twee goede doelen: De kinderen maakten kerststukjes voor de bewoners van Magentazorg in Nieuw Varne. Vlak voor Kerst brachten de leerlingen van groep 5 en 6 de kerststukjes langs en zongen mooie kerstliederen voor de dankbare bewoners.

De Voedselbank was het tweede goede doel. Dagelijks groeide de stapel ingezamelde producten op het kindcentrum. Op dinsdag 9 januari doneerden Marijn, Isa, Lise en Hugo tassen vol met rijst, pasta, soep, groenten- en fruitconserven, houdbare voedingsmiddelen en toiletartikelen. Na het uitladen van de ingezamelde goederen kregen zij een rondleiding van meneer Tonkes, vrijwilliger bij de Voedselbank en opa van Marijn.

Meneer Tonkes: “Wij zijn heel blij met alle donaties. Rond de feestdagen ontvangen wij veel producten maar ook in de rest van het jaar is hulp nodig. Geweldig dat kindcentrum De Duif een steentje bijdraagt.” Naast donaties van goederen is het ook mogelijk om de Voedselbank financieel te ondersteunen. Doneren kan via: https://voedselbankalkmaar.nl/steun-ons/