ALKMAAR - Een inzamelingsactie voor de gehandicapte Diamantino (2) uit Beek en Donk heeft € 750 én een huis vol verlichting opgeleverd.

De organisator van de inzamelingsactie, Alkmaarse ondernemer Jeroen Workum van https://www.hollandlamp.nl/, is tevreden. “Prachtig om te zien hoe ondernemers de ouders van deze jongen een hart onder de riem hebben gestoken.”

Jeroen reed naar Beek

Afgelopen weekend reed Jeroen naar Beek en Donk, waar de directeur van hollandlamp.nl hoogstpersoonlijk de cheque overhandigde en energiebesparende lampen installeerde. Met de zuinige lampen besparen de ouders zo’n € 500 per jaar. “En dat gun ik ze van harte”, vertelt Jeroen.

De ontmoeting tussen de ondernemer en de ouders verliep emotioneel. Er was al contact geweest via Facebook, maar het moment van de overhandiging van de donaties zorgde voor beroering.

Beide ouders schoten in de tranen. Ikzelf hield het nog maar net droog”, vertelt Jeroen. “Het moment waarop vader Patrick zichzelf driemaal in de arm kneep om te kijken of hij niet droomde, bezorgde mij kippenvel.”

Het begon allemaal op Radio 538

Aanleiding van de inzameling was een oproep die de ouders van Diamantino deden bij de Coen en Sander-show op Radio538. Om hun gehandicapte zoon te kunnen vervoeren, hebben ouders Suzanne en Patrick letterlijk duizenden euro’s nodig voor de aanpassing van hun bus. Met een crowdfundingactie willen ze het benodigde bedrag inzamelen.

Lichtondernemer Jeroen hoorde de emotionele oproep en bood aan om het hele ouderlijk huis te voorzien van energiebesparende verlichting.

Tientallen lokale ondernemers, allemaal uit de regio Alkmaar, hoorden van Jeroens initiatief. “Spontaan benaderden ze me om samen een donatie te doen”, vertelt de trotse ondernemer.