ALKMAAR - In samenwerking met de kerken en moskeeën in Heerhugowaard houdt Stichting Platform Armoedebestrijding vrijdag 13 en zaterdag 14 december in Heerhugowaard een inzameling van houdbare levensmiddelen voor gezinnen die onder de armoedegrens leven en wekelijks een pakket krijgen van de voedselbank.

Economisch gaat het goed in Nederland, maar in Heerhugowaard zijn nog altijd huishoudens die onder de armoedegrens leven. De oorzaak hiervan is divers: Echtscheiding, gedwongen huisverkoop of geestelijke problemen. Het kan van alles zijn. Tussen de 50 -60 huishoudens zijn voor hun eerste levensbehoeften afhankelijk van de voedselbank.

De voedselbank ontvangt steeds minder goederen van groothandel en supermarkten, het kost ook steeds meer moeite om volwaardige pakketten voor de cliënten samen te stellen. Daarom is er vooral behoefte aan groenten of soep in glas of blik en houdbaar broodbeleg. Daarnaast zijn ook andere lang houdbare voedingsmiddelen, zoals koffie, thee, ontbijtkoek, rijst, pasta, pastasauzen welkom.

Kledingcadeaubon
Tegelijk roept Stichting Platform Armoedebestrijding Heerhugowaarders op om geld te doneren voor een kledingcadeaubon. ,,We willen de gezinnen met kinderen van 0 tot 13 jaar die bekend zijn bij de voedselbank, een bon ter waarde van 50-70 euro schenken, waarmee ze kinderkleding kunnen aanschaffen bij een kledingzaak in Middenwaard. De bon kan alleen worden gebruikt voor kinderkleding. De afgelopen jaren werd deze bon erg gewaardeerd.

Stationswegkerk
Inwoners van Heerhugowaard die willen bijdragen aan de inzamelingsactie voor de voedselbank, kunnen de houdbare voedingsmiddelen op vrijdag 13 of zaterdag 14 december tussen 13.00 – 16.00 uur inleveren in het schooltje achter de Kunstkerk aan de Stationsweg 53 in Heerhugowaard. Doneren voor de kledingcadeaubon kan via rekeningnummer NL16 ABNA 0472263978 ten name van Stichting Platform Armoedebestrijding, onder vermelding van kledingcadeaubonnenactie.