KOEDIJK - Een bijzondere dag voor inwoners van Koedijk. De Postcode Loterij maakte bekend dat de 1 Miljoenprijs is gevallen op postcode 1831 EL (straat: De Landman). Omdat er maar één deelnemer met deze postcode meespeelt ontvangt de winnaar een cheque van 500.000 euro. De andere 500.000 euro gaat naar de deelnemers die meespelen met de winnende wijkcode 1831. Postcode Loterij-ambassadeur Nicolette van Dam bracht het feestelijke nieuws middels een videogesprek.


Marianne en Jaap zijn de enige deelnemers die meespelen met de postcode 1831 EL. Zij werden verrast met een cheque van 500.000 euro en zijn compleet overdonderd: “We willen – als het weer kan – allemaal leuke dingen gaan doen, waaronder een mooie reis!”

Wijkwinnaars winnen samen half miljoen euro
Van de 1 Miljoenprijs wordt de helft verdeeld onder de deelnemers waarvan de postcode begint met 1831. De wijkwinnaars winnen per lot 768 euro als ze meespelen met het maximaal aantal Kanjerpunten. De wijkwinnaars worden per brief op de hoogte gesteld van hun prijs en ontvangen het gewonnen bedrag binnen vier weken op hun bankrekening.

Verdeling van de prijs
Hoeveel iedere winnende deelnemer wint is afhankelijk van het aantal loten dat de winnaar heeft en het aantal meespelende loten in de wijk. De verdeling gebeurt op basis van Kanjerpunten. Kanjerpunten zijn een soort spaarpunten, per trekking worden 10 Kanjerpunten per lot toegekend. Hoe langer een lot meespeelt, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. Voor deze 1 Miljoenprijs hebben deelnemers maximaal 140 Kanjerpunten per lot kunnen sparen.