ALKMAAR - 8 maart is het Internationale Vrouwendag, dit jaar met thema ‘invloed met impact’. Regionaal vrouwen platform WomanLink heeft de krachten gebundeld met meerdere (vrouwen)organisaties en het Stedelijk Dalton College. Samen hebben ze een inspirerend programma samengesteld voor het gratis festival.

Zondag 7 maart van 13:00 tot 17:00 uur wordt het festival LIVE gestreamd vanuit Podium Victorie, kijkers kunnen GRATIS online deelnemen met al het moois dat er gepland is voor deze dag.
Zo kan er worden gedanst met pionier en powervrouw DJ Isis en zijn er weer diverse workshops en activiteiten waar deelnemers zich nu al voor aan kunnen melden. Denk aan een workshop van Amnesty International met onderwerpen diversiteit, inclusie en discriminatie en wat jouw rol daarin is. Of praat met Mena Leila over de SDG’s en het zelf bijdragen aan een duurzame, eerlijke, schone en inclusieve wereld. Je kunt ook leren hoe je je eigen werkgeluk vergroot of door middel van spel je zelf (her)vinden, je sociogram in kaart brengen, je persoonlijke invloed vergroten of meer te weten komen over het ondernemerschap. Ook kun je in gesprek gaan met de technische vrouwen van Junior IOT, waarom er meer vrouwen in de technologie zouden moeten zijn.

Vanwege de aankomende verkiezingen zijn wethouders Elly Konijn en Paul Verbruggen en gemeenteraadsleden Jorina Hooijschuur en Maaike Kardinaal uitgenodigd om te komen vertellen over politiek, waarom je zou moeten stemmen en welke impact je kan hebben met je stem. Maar ook over het belang van meer vrouwen in de politiek. Deelnemers aan deze workshop krijgen de mogelijkheid om vragen te stellen.

In totaal zijn er meer dan 10 verschillende workshops waar je gratis aan deel kunt nemen, welke elke dag worden uitgelicht op social media van WomanLink. Vrouwen dienen zich van te voren op te geven voor de workshops, de livestream is voor iedereen toegankelijk vanaf de websites van WomanLink en Podium Victorie.

Filmhuis Alkmaar toont vanaf 1 t/m 8 maart extra veel film door en over vrouwen via Picl (te bezoeken via de website van Filmhuis Alkmaar) en heeft de mooiste films geselecteerd, met sterke vrouwen in de hoofdrol.

Ga voor alle informatie naar:

Website: www.womanlink.nl
Facebook: https://www.facebook.com/womanlinkNL
Insta: womanlinknl
Mail: contact@womanlink.nl
Tickets: gratis via https://www.eventbrite.nl/e/registratie-internationale-vrouwendag-festival-powered-by-womanlink