ALKMAAR - Dit Voorjaar organiseert de theaterafdeling van Artiance een aantal superleuke korte theatercursussen voor jongeren. De cursussen bestaan allemaal uit 6 lessen voor slechts € 45,- en worden afgesloten met een presentatie. Altijd al iets met theater willen doen of wil je je juist verdiepen in bepaalde skills, grijp je kans en doe mee! Bekijk al het extra aanbod op: http://www.artiance.nl/aanbod/

CAMERA ACTEREN 12 t/m 20 jr
Altijd al willen ervaren wat het verschil is tussen ’theater’-acteren en spelen voor de camera? In deze cursus werken we aan acteren, maar vooral aan het kleiner of groter maken van je acteerwerk, terwijl het wél ingeleefd en geloofwaardig blijft. Daarnaast leer je technisch over camera-acteren.
Start Vrijdag 26 mei 17.00 -19.00 uur

KLASSIEKERS 16 t/m 20 jr
In de cursus 'Klassiekers - Jouw Eigen Shakespeare’ gaan we aan de slag met het epische, tijdloze materiaal van Shakespeare. We gaan ervoor zorgen dat jij als acteur teksten (die ruim 500 jaar oud zijn) begrijpelijk, geloofwaardig en - bovenal - persoonlijk, kan overbrengen.’
Start Vrijdag 19.00 -21.00 uur

THEATER MAAKLAB 12 t/m 20 jr
Houd je van spelen maar zou je ook graag zelf theater leren maken? In deze cursus leer je verschillende manieren om theater te maken. We gaan werken vanuit beeld, beweging en alles wat jijzelf inbrengt. Neem een foto, tekst, voorwerp of ander inspiratiemateriaal mee om samen of alleen je materiaal te vertalen naar de vloer.
Start Donderdag 17.00 -19.00 uur

THEATER IMPROVISATIE 14 t/m 20 jr
‘De meest hilarische, maar ook ontroerende scenes kunnen ontstaan uit improvisatie. Want hoe minder je weet, hoe meer er zou kunnen gebeuren! In de cursus ‘Improvisé je met ons mee?’ werken we uiteraard aan de fundamenten van improvisatie, maar gaan we ook gewoon lekker veel de vloer op. We spelen grappige Impro-scènes, maar gaan zeker ook aan serieuze scènes werken.
Start Donderdag 19.00 -21.00 uur

THEATERGROEP DE MARE 8 t/m 12 jr
In 8 lessen maak je samen met de docent een voorstelling, die je gaat spelen op het Move the City festival in De Mare. De lessen worden gegeven in Bibliotheek De Mare op woensdagmiddag.
Start Woensdag 10 mei 15.00- 17.00 uur

Productie de Geranium Goeroes 14 t/m 20 jr
Muzikale locatietheater-voorstelling in samenwerking met Karavaan.
Voor deze voorstelling ga je in gesprek met de bewoners van een bejaardentehuis. Want die plek: is dat nou een wild studentenhuis voor ouderen of vooral een enge plek die je ziet als het ‘einde’..?
Start Zaterdag 3 juni

www.artiance.nl/aanbod/
Canadaplein 3, Alkmaar