ALKMAAR - In het weekend van 1 en 2 juni ontwaakt de stad in 1573 en is het in de oude binnenstad weer Kaeskoppenstad. Doe je mee? De inschrijvingen voor figuranten zijn vanaf 4 maart weer geopend!

Meedoen als figurant

Vanaf maandag 4 maart om 12.00 uur is het mogelijk om je aan te melden als figurant voor deze historische beleving. Maak je klaar voor een unieke tijdreis en verplaats je in verschillende personages uit vervlogen tijden.

De kledingwassers zijn druk aan het soppen en scrobben en de edelen laten hun schoenen poetsen voor een florijn. Op de markt proberen de kooplui hun waar te slijten, terwijl bij de herbergier de barhangers klinken op een wederom een mooie dag in de stad. De schoolkinderen huppelen door de smalle straten, maar worden uit de buurt gehouden van de pestlijders en melaatsen. ‘Wees gewaarschuwd’ klinkt door de stad, want in de smalle straten fluisteren de schaduwkanten van tegenspoed.

Meer informatie en inschrijven kan op de website (www.kaeskoppenstad.nl).

Meedoen als vrijwilliger
Het kan zijn dat het je fantastich lijkt om mee te helpen aan Kaeskoppenstad, maar je je innelijke acteur nog niet gevonden heb. Dat kan! Als jij liever achter de schermen je steentje bijdraagt kan je helpen in het bouwteam en zet je alle bouwwerken, historisch correct, in elkaar. Of je kan helpen met het maken van de kleding van de figuranten, zodat zij er historisch goed uit zien.

Ligt dit beter in jouw straatje mail dan naar info@kaeskoppenstad.nl. Het Rooster voor vrijwilligers opent medio maart.

Kaarten kopen
Vanaf 4 maart opent ook de ticketverkoop voor bezoekers, dus wil jij het geheel komen bewonderen? Koop dan je tickets in de voorverkoop via de website!

Hoe dan ook: Kaeskoppenstad neemt de bezoekers mee in de wereld van de 16e eeuw, in het Alkmaar vlak na het Alkmaars ontzet. Zorg jij ervoor dat Alkmaar tot in detail wordt overspoeld door de 16e eeuw op 1 en 2 juni?