ALKMAAR - De inschrijving voor de 15e editie van de Wandel4daagse Alkmaar is geopend. Het vierdaagse wandelevenement van Le Champion vindt plaats van woensdag 14 juni t/m zaterdag 17 juni 2023. De verwachte 6.000 deelnemers ontdekken in vier dagen Noord-Holland. Voor iedereen is er een route, met maar liefst vijf verschillende afstanden per dag: 8,5, 15, 20, 25 of 40 kilometer. De vernieuwde routes, start- en finishlocatie uit 2022 worden deze editie nog verder geperfectioneerd.


De Wandel4daagse Alkmaar heeft al jaren onderscheidende elementen. In 2023 bevatten de routes opnieuw unieke passages over uitgestrekte polders, prachtige bossen, bekende duurzame (villa)wijken en historische, religieuze locaties. De afwisseling is enorm. Tegelijkertijd leent de binnenstad van Alkmaar zich perfect voor een gezellige wandel4daagse. De grootste trekker van het wandelevenement is de gezelligheid onderweg: wandelaars vieren vier dagen feest met elkaar en alle betrokken bewoners in de omgeving.

Goede doel: 't Praethuys

Sinds 2017 is 't Praethuys, een inloophuis voor mensen met kanker in Alkmaar, als officiële goede doel aan de vierdaagse verbonden. Tijdens de vorige editie is er een recordbedrag van maar liefst € 15.185,50 gedoneerd. Dit bedrag was gedeeltelijk voor KWF, die middels een actieplatform medeverantwoordelijk was voor het recordbedrag. Iedereen die geraakt is door kanker kan er terecht. Voor een gesprek, informatie, een activiteit of om even bij te tanken. Jaarlijks loopt er zo'n 3000 keer een bezoeker binnen. Bij inschrijving voor de Wandel4daagse Alkmaar kunnen deelnemers een vrijwillige bijdrage doen aan 't Praethuys.

Inschrijven

Inschrijven is vanaf nu mogelijk via www.wandel4daagsealkmaar.nl. Maak van jouw deelname direct een korte wandelvakantie en boek een speciaal hotelarrangement van Hotel Zuiderduin. Zo overnacht jij op 20 minuten rijden van de start- en finishlocaties en sluit je een gezellige wandeldag af in stijl.