ALKMAAR - In opdracht van de gemeente Alkmaar zorgt Alkmaar Sport voor het beheer en onderhoud van de vele sportvelden die de gemeente rijk is. Deze zomer zijn de velden van Alcmaria Victrix en Jong Holland gerenoveerd. Zij mogen zich vanaf volgende week de eerste twee clubs in Nederland noemen met een nieuw type vezel in de kunstgras toplaag in combinatie met een kunststof opvulkorrel (ProMax PE). Nu de gemeente geen rubberkorrels meer voor nieuwe velden gebruikt, is naast kurk, nu ook deze kunststofkorrel een uitstekend alternatief.

Deze zomerstop brengt Alkmaar Sport de sportvelden weer in topconditie door groot onderhoud uit te voeren. Niet alleen de grasvelden, maar ook de kunstgrasvelden zijn door het intensieve gebruik aan slijtage onderhevig. De vervanging van de toplaag van de kunstgrasvelden van Alcmaria Victrix en Jong Holland stond dit jaar op de planning. Alkmaar Sport, compleet en innovatief sportbedrijf, volgt de ontwikkelingen in kunstgras op de voet. Hans Hesselink, adviseur van Alkmaar Sport: “Ik ben verheugd over het feit dat het gelukt is om voor deze verenigingen innovatieve velden met PE korrels gerealiseerd te hebben. Hiermee hebben we, naast kurk korrels, nu ook kunststofkorrels die aan de consumentennorm qua gebruik en veiligheid voldoen en die tóch de juiste sporttechnische eigenschappen bezitten.”

De PE infill is een nieuwe innovatie voor veilige kunstgras voetbalvelden. Daarnaast is het 100% recyclebaar samen met het nieuwste type kunstgrasvezel omdat het dezelfde basisgrondstof betreft.

De PE infill voldoet aan de strengste Reach normen voor consumentenproducten en wordt geproduceerd in Duitsland volgens de zeer strenge RAL normen.