Twee nieuwe initiatieven van ondernemers in de gemeente Bergen kunnen rekenen op de steun van het college. Zo willen de initiatiefnemers van een nieuw op te zetten brouwerij en proeflokaal op de Weidjes in Egmond aan den Hoef daar een ‘experience’ aan koppelen. En Café de Taverne in het centrum van Bergen gaat stand-up comedy avonden organiseren. De bijdragen worden betaald uit het fonds voor Innovatie- en Toerisme en vanuit de nieuwe cultuurnota Kunst in het Hart.

Egmond Experience

De heer Lassooy wil onder de naam ‘Egmond Experience’ arrangementen aan gaan bieden op het gebied van landschap, kunst, cultuurhistorie en sport. Het is de bedoeling de arrangementen te laten starten bij de nieuw op te zetten brouwerij en proeflokaal op de Weidjes in Egmond aan den Hoef. Hier wordt gestart met een rondleiding en vervolgens kunnen uiteenlopende activiteiten in de omgeving worden gedaan, waarbij de samenwerking met andere ondernemers wordt gezocht. De brouwerij wordt gezien als start- en eindpunt.

Bezoekers aantrekken

Het college ondersteunt dit initiatief omdat het de toeristische aantrekkingskracht van Egmond aan den Hoef vergroot en lokale ondernemers. Er is een bijdrage van € 5000 uit het toerisme- en innovatiefonds toegezegd, onder voorwaarde dat men zich houdt aan een maximaal aantal bezoekers per dag, gezien de locatie op de Weidjes met weinig parkeerruimte. En onder voorwaarde dat de omgevingsvergunning is afgegeven.

Stand-up Comedy

Vanuit het Kunst en Cultuurbeleid is € 3040 beschikbaar gesteld aan Café de
Taverne in het centrum van Bergen voor het organiseren van acht extra stand-up comedyavonden.