ALKMAAR - Nieuwsgierige studiezoekers kunnen door de coronacrisis niet naar onze hogeschool komen voor een Open Dag. Hogeschool Inholland is aangewezen op digitale alternatieven. Daarom hebben de Alkmaarse hbo-opleidingen nu als een van de eerste in de provincie een Open Dag georganiseerd waarvoor aankomende studenten de deur niet uit hoeven, een Online Open Dag.

Zaterdag 4 april
De hogeschool vindt het juist in deze tijd belangrijk om te helpen bij het maken van de juiste studiekeuze. Studiezoekers kunnen niet naar ons komen, en dus gaat Inholland naar de studiezoekers toe door een Online Open Dag te organiseren. Hogeschool Inholland is de afgelopen twee weken hard aan de slag gegaan om dit in te richten. Op zaterdag 4 april tussen 10:00 en 14:00 uur kunnen studiezoekers op hun mobiel of laptop chatten met studenten en docenten. Ze kunnen presentaties bekijken, een live radioshow volgen, via een livestream vragen stellen en vooral sfeer proeven. Dit kan door het bekijken van video's waarin onze studenten laten zien hoe leuk het is om bij Hogeschool Inholland te studeren. Inholland Alkmaar is een van de eerste in Noord-Holland die op deze manier een open dag organiseert.

Over naar online
"Door het coronavirus konden we niet anders dan in sneltreinvaart overgaan naar online onderwijs. Want de gezondheid van ons allen staat voorop. Dat maakt dat we nu ook een Online Open Dag houden," vertelt Jet de Ranitz, voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool Inholland. "Onze Open Dagen zijn altijd een levendig schouwspel met veel bezoekers die rondkijken, vragen stellen aan onze studenten en docenten en workshops volgen. Nu leerlingen ineens al snel weten dat zij geslaagd zijn, willen zij natuurlijk snel door naar de vervolgstap. Zij zijn van harte welkom bij ons! Tijdens de Online Open Dag is er ruimte om te oriënteren, opleidingen te vergelijken en zelfs al in te schrijven. We stellen alles in het werk om iedereen online de sfeer te laten proeven. Het is anders dan anders, maar ik weet zeker dat we op de Online Open Dag veel vragen kunnen beantwoorden en echt een voorproefje van Inholland kunnen geven. Ik ben trots dat dat zo snel is gelukt."

Website
De webpagina www.inholland.nl/opendag gaat op zaterdag 4 april vanaf 10:00 uur live en is tot 14:00 uur beschikbaar voor studiezoekers. Na 14:00 uur blijft alle informatie beschikbaar op deze webpagina. Ook na 4 april kunnen studiezoekers zich hier oriënteren op een hbo-opleiding. Live chatten met studenten en docenten gebeurt alleen op zaterdag 4 april.

Live radioshow
Luister vooral ook mee met de radioshow tijdens de Online Open Dag. Inholland-radiomaker Rudy Nicola maakt het radioprogramma samen met student Stevan van der Voet van de opleiding Creative Business. Studenten en docenten van de verschillende locaties van de hogeschool vertellen hun ervaringen met studeren. Vanuit de eigen huiskamer kan er live een vraag worden gesteld. Zo krijgen toekomstige studenten meer te horen over de sfeer bij de hogeschool. Wie niet zelf wil meepraten kan ook meeluisteren met de gesprekken van andere studiezoekers. Tussen 12.00 - 13.00 uur staan de locaties Alkmaar en Haarlem centraal in het radioprogramma.

Eerste keer
Het is voor Inholland de eerste Online Open Dag. De hogeschool werkt met man en macht om een goed alternatief neer te zetten voor de reguliere, fysieke Open Dag: studenten worden gebriefd hoe ze vanuit huis kunnen chatten, docenten spreken voice-overs in bij presentaties, er worden video's opgenomen en de website wordt nog informatiever gemaakt.

Test, Ontdek, Kies
De webpagina van de Online Open Dag is ingedeeld in drie hoofdstukken: 'Test, Ontdek en Kies'. Op alle drie de onderdelen kun je chatten via WhatsApp met studenten en docenten. Bij 'Test' kunnen studiezoekers zich oriënteren op een opleiding. Bij 'Ontdek' kunnen studiezoekers terecht die wel al weten welke richting ze op willen. Bij 'Kies' tenslotte is de studiezoeker er uit en kan hij of zij zich aanmelden voor een opleiding.

Video's bekijken
Onder 'Ontdek' is veel opleidingsinformatie te vinden, bijvoorbeeld presentaties, video's van studentenprojecten, een video van een vestiging van Inholland, artikelen over studenten- en onderwijsprojecten en ook tips voor ouders.

Meer online voorlichting
De komende tijd zullen meer voorlichtingsactiviteiten van de hogeschool online worden aangeboden. Zo kun je denken aan Online Proefstuderen en een Online Studiekeuzecheck. Dit is nu volop in ontwikkeling. Bij Hogeschool Inholland Alkmaar worden de volgende opleidingen aangeboden: Technische Informatica, Business IT & Management, Bouwkunde, Civiele Techniek, Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Technische Bedrijfskunde, Accountancy, Finance & Control, Business Studies, Social Work, Verpleegkunde en de Pabo. Inholland wil juist in deze periode helpen met het maken van de juiste studiekeuze. We bieden daar online diverse activiteiten voor aan. Hou hiervoor onze website in de gaten.