ALKMAAR – Op woensdag 13 maart van 18:30 tot 22:00 organiseert Stichting JDRF Nederland een interessante én gezellige informatieavond in AFAS Stadion te Alkmaar. Op deze avond komen verschillende experts bij elkaar om je bij te praten met het laatste nieuws op het gebied van type 1 diabetes.

Tijdens de JDRF Up-to-Date treffen experts op verschillende gebieden rondom type 1 diabetes en mensen met diabetes elkaar om hun kennis en ervaringen met elkaar te delen. Dr. Henk-Jan Aanstoot licht zijn onderzoek naar de verschillende subgroepen binnen type 1 diabetes toe. Naast deze research update kun je in gesprek gaan met onze sprekers. Op deze avond tref je bijvoorbeeld Guusje Neijens, die een ervaren diabetesverpleegkundige en -consulent is en een speciale oppasservice voor kinderen met type 1 diabetes heeft opgericht. Wietske Wits komt vertellen over haar werk bij Diabeter als patiëntcommunicatie adviseur, en Sanne van Beem deelt haar ervaringen met type 1 diabetes.

Na de lezingen kun je terecht op de Informatiemarkt. Hier zijn verschillende partijen uit de diabeteswereld te vinden met informatie over hun producten en diensten. Een mooie gelegenheid om eens te kijken naar de nieuwste technologische snufjes van leveranciers van de nieuwste insulinepompen en glucosemeters. Deelname is gratis! Kom je ook? Meld je aan op www.jdrf.nl/event/informatieavond-alkmaar

JDRF wereldwijd JDRF
(Juvenile Diabetes Research Foundation) werd in 1970 in de Verenigde Staten opgericht door ouders van kinderen met type 1 diabetes. De organisatie is nu uitgegroeid tot de wereldwijd leidende, charitatieve type 1- organisatie en is er voor iedereen (kinderen en volwassenen). In de afgelopen decennia werd 2 miljard euro aan type 1-onderzoek gefinancierd in zo’n 27 landen. Hiermee heeft de organisatie bijgedragen aan nagenoeg alle wetenschappelijke vooruitgang op het gebied van deze ziekte. Sinds eind 2010 heeft Nederland een eigen JDRF-vestiging in Utrecht. Tot op heden heeft JDRF in Nederland voor ruim 25 miljoen euro aan baanbrekend onderzoek gefinancierd.