Heerhugowaard - Op dinsdagmorgen hield de politie een 39-jarige Alkmaarder aan wegens inbraak in een bedrijfspand aan de Smuigelweg in Heerhugowaard. Een tweede verdachte wist te ontkomen.


Omstreeks 03.40 uur kreeg de politie melding, dat er was ingebroken in een bedrijfspand aan de Smuigelweg. Ter plaatse bleek dat een raam van het bedrijf was vernield en dat een aantal generatoren en waterpompen waren gestolen. Een getuige had gezien dat een auto bij de inbraak was weggereden.


De politie zag de auto korte tijd later vanaf Sint Pancras richting Alkmaar rijden. De politie zette de achtervolging in waarbij de vluchtende auto ongeveer 130 km per uur reed op een weg waar 70 gereden mag worden, een rood licht negeerde en een betonpaal platreed. De auto werd even later aangetroffen op de Marsdiepstraat in Alkmaar. In de auto lag de mogelijke buit. Er waren geen verdachten meer bij de auto aanwezig.


Tijdens een zoektocht, waarbij ook een helikopter en een diensthond werden ingezet, zag de politie twee verdachten op de Huiswaarderweg. Een van hen, een 39-jarige Alkmaarder, werd ter plaatse aangehouden. Hij probeerde zich te verstoppen in een sloot. De tweede verdachte wist te ontkomen.


De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de tweede verdachte. De auto van de verdachten werd in beslag genomen. Onderzoek wees uit dat deze auto als gestolen gesignaleerd stond.