ALKMAAR - In opmars naar de Nationale Klimaatweek gaan we woensdagavond 26 oktober met de Alkmaarse klimaatburgemeester in gesprek over hoe je buurt te "vergroenen". Wiebe heeft veel kennis en enthousiasme voor alles wat er in de gemeente Alkmaar gebeurt op het gebied van duurzaamheid en is betrokken bij allerlei projecten. Zo is hij bezig met het versterken van groene gebieden en het creëren van een groene golf door Alkmaar. In de bibliotheek in Almaar Centrum van 18.30 tot 19.45 uur.

Daarmee is hij niet alleen bezig met het verbinden van de natuur, maar ook van mensen. Over dat laatste willen we het deze avond vooral hebben: hoe kun je je buurt vergroenen samen met de mensen uit je omgeving?

Plannen maken

Wil je een stukje groen van de gemeente adopteren voor bijvoorbeeld een buurtmoestuin en ben je benieuwd welke subsidies daarvoor zijn? Of heb je al eens gehoord van Steenbreek Alkmaar en ben je nieuwsgierig wat dat nou precies inhoudt? Nu de natuur in rust gaat, hebben we de tijd om plannen te maken voor aankomende lente en om met elkaar om de tafel te gaan.

Wanneer
Kom voor een mooi gesprek op woensdag 26 oktober naar de bibliotheek Alkmaar Centrum (Gasthuisstraat 2) en raak geïnspireerd door alles wat er mogelijk is en al succesvol gebeurt in Alkmaar. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig.