ALKMAAR - Speciaal voor families organiseert Alkmaar Sport in de kerstvakantie het Alkmaarse IJsplein bij ijsbaan De Meent. Iedere middag wordt de Alkmaarse 400-meterbaan omgetoverd tot een gezellige plek voor families op het ijs. De ochtenden blijven traditiegetrouw beschikbaar voor recreatieschaatsers die rondjes willen schaatsen, hun conditie op peil willen houden in de buitenlucht of willen trainen voor natuurijs. Meer informatie over de kerstvakantie is te vinden via www.demeentalkmaar.nl/vakantie.


Schaatsen tegen de klok in

Families staan tijdens de kerstvakantie van zaterdag 24 december tot en met zondag 8 januari centraal op de 400-meterbaan van ijsbaan De Meent. Roy Lennings, namens Alkmaar Sport locatiemanager van sportcomplex De Meent vertelt: “Op onze Alkmaarse ijsbaan wordt een variatie aan activiteiten aangeboden. Bezoekers mogen hun eigen sleetje meenemen én kunnen zelfs linksom schaatsen!“ Tijdens het familieschaatsen is het in de middag niet mogelijk om rondjes te schaatsen of te trainen.

Discoschaatsen in de ijshal
Het programma van het Alkmaarse IJsplein varieert gedurende de kerstvakantie. De ene dag kunnen bezoekers curlen of ice biken en de andere dag wordt er tegen de klok in geschaatst of geijshockeyd. Lennings sluit enthousiast zijn verhaal af: “Ook is er ruimte voor schaatslessen verzorgd door schaatsschool InBalans. Daarnaast staat onze ijshal deze kerstvakantie in het teken van discoschaatsen. Er klinkt gezellige muziek uit de speakers en discolampen verlichten de hal.’’