ALKMAAR - Vrijdagavond 11 oktober opent de Alkmaarse ijsbaan haar deuren voor het grote publiek. Van 19.00 tot 21.00 uur haalt Alkmaar Sport de “Spanning van het ijs”. De Meent Bauerfeind nodigt alle schaatsfans uit deze avond gratis te komen schaatsen en het ijs van het nieuwe seizoen te proberen. Tot en met zondag 15 maart 2020 kan er weer volop geschaatst worden op de halfoverdekte 400-meterbaan.

Dit jaar weet De Meent haar publiek met innovaties opnieuw te verrassen. Roy Lennings, manager sportcomplex De Meent Bauerfeind, vertelt: “Naast dat vertrouwde activiteiten op de agenda blijven staan, hebben we ook voor dit seizoen weer een aantal nieuwe producten ontwikkeld. Zo is er op verzoek van de jeugd ruimte voor kinderfeestjes gemaakt op woensdag- en vrijdagmiddag. Daarnaast is er een prijs voor de echte kilometervreters: De schaatser en schaatster die dit seizoen de meeste rondes maken op de 400-meterbaan zullen in maart worden uitgeroepen tot de Alkmaarse Buffelkoning en Buffelkoningin.”

De ijsbaan is inmiddels een begrip in Alkmaar. Op de halfoverdekte 400-meterbaan schaatsen in de winterzon geeft het echte wintersport gevoel. Voor veel schaatsers een heerlijke manier om in conditie te blijven of om te trainen voor áls er tijdens een strenge winter natuurijs komt. Gezinnen met kinderen of opa’s en oma’s met kleinkinderen zien een bezoek aan de ijsbaan steeds vaker als een echt dagje uit. “Schaatsen zit in ons dna, het is niet voor niets cultureel erfgoed. Als Alkmaar Sport geven we dit door aan de basisschoolleerlingen via ons inmiddels bijna volgeboekte ICE Games programma. We zien ook steeds vaker ouders en grootouders die de schaatssport, en vooral het plezier op het ijs doorgeven aan de jeugd,” aldus Lennings.

“Een gezellig dagje uit, trainen voor natuurijs of werken aan de conditie, alles kan hier in Alkmaar.” Lennings besluit: “Het nieuwe schaatsseizoen, ik heb er weer zin in!”

Gratis schaatsen
Locatiemanager Roy Lennings opent op vrijdagavond 11 oktober om 19.00 uur het nieuwe schaatsseizoen. Bezoekers kunnen het ijs dan op eigen ijzers testen. De 400-meterbaan is geopend van 19.00 tot 21.00 uur. Er is deze avond een buffelavond, warme chocomel en voor alle schaatsers een verrassing. De gratis avond wordt mogelijk gemaakt door Alkmaar Sport en haar partners in sportcomplex De Meent Bauerfeind. Meer informatie is te vinden op www.demeentalkmaar.nl.