ALKMAAR - JE BENT MEER DAN JE UITERLIJK, GEDRAG OF HOUDING! Dat is slechts een klein stukje van het verhaal. Onze maatschappij wordt steeds minder tolerant en overal liggen vooroordelen op de loer. Daarom wordt op dinsdagavond 13 april van 19.00 tot 21.00 uur een Online Human Library georganiseerd. Geef je op via thehumanlibrary.nl/agenda en ga het gesprek met een levend boek aan. Meedoen is gratis!

Levende boeken lenen
Tijdens deze avond lees je als online bezoeker geen boeken, maar mensen. Deze ‘levende boeken’ hebben bijzondere (levens)verhalen, waarin discriminatie, uitsluiting, stereotypering en vooroordelen een belangrijke rol spelen. De ‘levende boeken’ zijn allen bereid om jou tijdens intieme, ontroerende, grappige en confronterende online gesprekken een kijkje in hun leven te geven. Zo zijn er diverse ‘levende boeken’ beschikbaar, zoals: Depressie, Deeltijd transgender, Anti Zwarte Piet activist, Een regenboog-leven, Borderline, Niet aangeboren hersenletsel en nog vele anderen.

Aanmelden en ‘boekintroducties’
Op www.thehumanlibrary.nl/agenda kun je jezelf online aanmelden, en je kunt online de boekenintroducties lezen. Durf jij het gesprek aan te gaan?

Samenwerking
Human Library is een initiatief van Bibliotheek Kennemerwaard, Europe Direct Noord-Holland-Noord, Art.1 Bureau voor Discriminatiezaken en Human Library NL.