ALKMAAR - Op 5 juni vieren en herdenken we elk jaar de Hindostaanse immigratie. Dit jaar, 2023, is dat 150 jaar geleden. Er werden in totaal ongeveer 34.000 mensen uit India naar Suriname gebracht. Destijds, in 1873, zette op 5 juni de eerste Hindostaanse immigrant voet op Surinaamse bodem. Ook in onze stad Alkmaar wonen veel Nederlanders wiens geschiedenis is gekoppeld aan het systeem van contractarbeid in Suriname.

Deze grootse gebeurtenis vieren we, op initiatief de Alkmaarse Hindostaanse gemeenschap, met elkaar op zaterdag 10 juni in Bibliotheek Alkmaar de Mare. Een middag vol cultuur, informatie en niet te vergeten heerlijk traditioneel eten! De middag staat in het teken van elkaar ontmoeten, binnen de gemeenschap maar ook daarbuiten, meer te leren over de herdenking en elkaar, en ook om anderen kennis te laten maken met de prachtige Hindostaanse cultuur uit Suriname, het Caribisch gebied en andere landen.

Lees je dit en lijkt het je leuk om mee te denken over of te helpen met de organisatie van deze herdenking of heb je een vraag? Laat het ons weten en stuur een bericht naar Amanda Wolters, a.wolters@bknw.nl.