ALKMAAR - Sterke samenwerking tussen Alkmaarse hotels biedt het beste van Alkmaar.

Om bezoekers in de wintermaanden Alkmaar te laten ontdekken slaan de hotels van Alkmaar de handen ineen. In een samenwerking met Alkmaar Marketing worden bezoekers getrakteerd op het beste van Alkmaar tijdens hun stedentrip.

Gezamenlijke landelijke campagne De maanden januari en februari zijn moeilijke maanden voor hotels. Met een gezamenlijke campagne, die mede mogelijk is gemaakt door steun van het Stimuleringsfonds Akmaar, wordt de nationale bezoeker verleid minimaal twee nachten in deze periode te boeken. Als cadeau krijgen gasten een lokaal Alkmaars pakket ter waarde van €40,-.

Alkmaar op de kaart
Mede-initiatiefnemers Sophie Hafkamp van Familie Hotel Alkmaar en Niels Pouwer van Grand Hotel Alkmaar zijn enthousiast; "Met deze samenwerking tussen de hotels en Alkmaar Marketing zetten we Alkmaar goed op de kaart. Het is voor het eerst dat de hotels op deze manier samenwerken, en we hopen dit in de toekomst vaker te doen. De eerste boekingen zijn al binnen!"

Melanie Goudsblom, marketingmanager van Alkmaar Marketing vult aan; "Het is een mooie ontwikkeling dat de hotels zich verenigd hebben. We zijn gezamenlijk een grote campagne gestart om Alkmaar onder de nationale bezoeker nog bekender te maken. Naast de verhoging van de bezetting van de hotels, geeft de campagne ook een economische stimulans aan onze lokale ondernemers en instellingen. Zo werken we aan verlenging van de bezoekersduur in de dalmaanden en verhoging van de bestedingen bij lokale ondernemers."

Voor elk wat wils
Er staan drie verschillende pakketten klaar voor bezoekers die meerdere nachtjes verblijven in januari of februari 2023. Een box met lokale streekproducten met de smaak van Alkmaar, een tiplijst voor de mooiste culturele belevingen in de stad met een tegemoetkoming op de toegang van €40,- of een winkeltegoed van €40,- om uit te geven bij de Alkmaarse horeca en winkels. Op thebestofalkmaar.nl staan alle aangesloten hotels, winkels, horeca en culturele locaties die samen het beste van Alkmaar aanbieden.