ALKMAAR - Als toeschouwer getuige en onderdeel zijn van een belangrijk moment; de eerste keer dat nieuw werk of groot experiment wordt getoond aan publiek. De theatermakers en muzikanten van productiehuis Hollandse Luchten uit Alkmaar organiseren een nieuwe podiumavond: Luchtlab. Een verrassende avond in Fabriek Unique, waar iedere maand een andere eigenzinnige theatermaker, muzikant of visuele kunstenaar zichzelf en de toeschouwer uitdaagt met improvisatie, muziek, theater, spoken-word en alles wat daartussen en omheen beweegt. Na afloop zijn de bar en dansvloer geopend.


Luchtlab #1 Maya Link & Herr-Alt
De eerste editie op zaterdag 15 april is in handen van theatermaker en zangeres Maya Link in samenwerking met muzikant en producer Herr-Alt. Samen, slaan zij de handen in één voor een nieuw muzikaal project. Tijdens Luchtlab is een eerste test mee te maken van ‘Stilte voor de Storm’. Een muzikale performance met Nederlandstalig poëtische en recht-voor-z’n-raap teksten op elektronische popmuziek, soms in ontmoeting met invloeden uit het midden-oosten. Maya zoekt haar conflict en symbiose op tussen het Noord Hollandse meisje uit de polder en Irakese woestijnbloem die beide in haar schuilen. Ze bezingt teksten over innerlijke strijd, onzekerheid, overwinnende krachten en een vrouwelijke toekomst. Versterkt door performer en theatermaker Nina van Koppen zoeken ze de verbeelding op in dans en lichaamstaal.

Hollandse Luchten
Hollandse Luchten is het Alkmaarse productiehuis voor eigenzinnige makers; ongetemd, out-of-the-box, vernieuwend en gedurfd. Hollandse Luchten produceert en presenteert voorstellingen, exposities en installaties voor publiek van alle leeftijden. Het productiehuis biedt ruimte voor experiment en onderzoek. Het idee en de fascinatie van de maker staan centraal.

Fabrique Unique
Luchtlab vindt plaats in het intieme theater van Unieke Zaken op de Pettemerstraat. Nu dit gezelschap haar laatste voorstelling 'De Theaterfabriek' heeft gespeeld, maken zij in hun eigenhandig gebouwde theater ruimte voor nieuw podiumtalent.

Wat: Luchtlab met Maya Link en Herr-Alt
Wanneer: zaterdag 15 april om 20:00 deur open / aanvang 20.30
Waar: Theaterzaal van Fabrique Unique, Pettemerstraat 35-37 in Alkmaar.
Entree: €10,-
Tickets: https://hollandseluchten.org/agenda/luchtlab-1-met-maya-link/