ALKMAAR - Hogeschool Inholland is een samenwerking aangegaan met sportorganisatie Le Champion om als partner betrokken te zijn bij de Alkmaar City Run by night. Bij het gezelligste hardloopfeestje van Alkmaar op woensdagavond 25 mei gaan studenten een belangrijke rol spelen. Daarnaast wordt het bekende Waagplein omgedoopt tot het Inholland-Plein, waar samen met deelnemers, toeschouwers en een DJ een feestje wordt gemaakt.

Beide partijen zetten hoog in op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Het is dan ook een uitgelezen kans om samen op te trekken in de kaasstad van Nederland. Met de inzet van Hogeschool Inholland bij de Alkmaar City Run by night worden er daarmee nog meer jonge mensen geïnspireerd om te gaan hardlopen. Jaarlijks ziet organisator Le Champion veel jonge hardlopers aan de start staan van de Alkmaar City Run by night.

Wie deze avond over het Waagplein loopt, zal extra energie krijgen bij het Inholland-Plein. Het hele Waagplein wordt hier omgedoopt en deelnemers en toeschouwers kunnen hier een feestje vieren op de beats van de DJ. De komende jaren zal de samenwerking zich verder gaan uitbreiden op meerdere vlakken. Zo gaan er onder andere studenten stagelopen bij één van de grootste sportorganisaties van Nederland.

Alkmaar City Run by night

Na twee jaar stilte, wordt het op woensdagavond 25 mei, de dag voor Hemelvaartsdag, weer een onvergetelijke avond waarbij de binnenstad van Alkmaar eindelijk weer wordt omgetoverd tot een hardloopparadijs. Deelnemers kunnen meedoen aan de 5 of 10 km, die nabij het Canadaplein start. Het versierde en verlichte parcours, het juichende publiek en de diverse 'cheering zones' geven de lopers een boost richting de finish. Daarna kan er tijdens Swinging Night met een medaille om de nek geproost worden op iedere prestatie.

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk tot de limiet van 10.000 deelnemers is bereikt. De 5 en 10 km staat zowel voor individuele hardlopers als de Business Run op het programma. Daarnaast is ook de Rollebol Kids Run. Kijk voor meer informatie en inschrijven op alkmaarcityrun.nl

Hogeschool Inholland

Bij Hogeschool Inholland word je uitgedaagd het beste uit jezelf te halen. Wil jij ook kennismaken met Hogeschool Inholland en de sfeer proeven op één van de Inholland-locaties? Kom dan op woensdag 8 juni naar de Open Avond bij Hogeschool Inholland! Tussen 17.00 en 20.00 uur word jij geholpen bij het maken van jouw studiekeuze. Daarnaast wordt er ook een online Open Avond Werken en Leren op woensdagavond 8 juni georganiseerd. Dus heb jij ambities om door te groeien? Wil jij jezelf ontwikkelen en vraag je je af hoe je een studie kunt combineren met je baan en privéleven? Ontwikkel jezelf in deeltijd en creëer nieuwe kansen! Meld je aan via inholland.nl/opendag.