ALKMAAR - De oorlog van Poetin in Oekraïne leidde tot een historische ommezwaai in de Duitse politiek. Wat is de betekenis daarvan, wat zijn de mogelijkheden en de gevolgen. Hoe zijn de nieuwe verhoudingen in een geopolitiek veranderend Europa? Drs. Marja Verburg van het Duitsland Instituut praat je op zondag 30 oktober in de bibliotheek in Alkmaar Centrum bij over de recente ontwikkelingen.

Europa


Europa is om de haverklap in het nieuws en niet altijd met positieve berichten. De kritiek op het samenwerkingsverband is groot, maar is dat altijd terecht? Onbekend maakt duidelijk onbemind en daarom worden zondagmiddagen rondom Europese prikkelende onderwerpen georganiseerd.

Europa Actueel: ontwikkelingen in Europa nader toegelicht


Iedereen die geïnteresseerd is in de wereld waarin hij leeft krijgt door de lezingenserie Europa Actueel de mogelijkheid zichzelf gedegen te laten informeren over actuele zaken die spelen in de Europese Unie. Wat is bijvoorbeeld de digitale toekomst van Europa of hoe zit het met de positie van vrouwen in de EU? Wat zijn de verschillen tussen Noord- en Zuid-Europa op het gebied van migratie? De sprekers zijn ervaren experts op het gebied van onderwijs en Europa en scheiden feiten van fabels. Het publiek kan zo een echte mening vormen, in plaats van een op suggesties gebaseerde aanname. Natuurlijk is er bij elke lezing ruimte voor vragen en discussie.

Neios

Deze lezing is georganiseerd door Bibliotheek Kennemerwaard in samenwerking met Neios . Dit is het Netwerk voor Europese en internationale oriëntatie in onderwijs en samenleving, bestaande uit educatieve dienstverleners. In deze tijd zijn we getuige van veel ontwikkelingen en uitdagingen in Europa en in de wereld. Neios besteedt met diverse activiteiten aandacht aan belangrijke aspecten van deze Europese en internationale ontwikkelingen.

Aanmelden

Geïnteresseerd? Je bent van harte welkom op zondag 30 oktober van 13.30 tot 15.30 uur in de bibliotheek in Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2. De toegang is gratis maar aanmelden is gewenst. Dat kan via info@neios.nl