Zowel vandaag als morgen is het zonnig zomerweer. De temperatuur stijgt flink en morgen kan in het zuidoosten de tropische waarde van 30 graden bereikt worden. Vrijdagavond ontstaan in het zuiden buien die in de nacht naar het noorden trekken. In het weekend is het minder warm en niet zo zonnig.

Vandaag is het zonnig met lokaal een stapelwolk. In het zuiden en oosten wordt het met 25 graden zomers warm. In het noordwesten wordt het 20-23 graden. Door een matige (noord)oostenwind wordt het op de Wadden 18 graden.

Vanavond schijnt in het hele land nog lang de zon. Ook komende nacht blijft het helder en de temperatuur daalt naar 8-12 graden.

Morgen schijnt opnieuw de zon en wordt het een stuk warmer. In grote delen van het land stijgt de temperatuur naar 25-27 graden. In het zuidoosten kan in de namiddag plaatselijk de tropische waarde van 30 graden bereikt worden.
In de avond verschijnen in het zuiden enkele onweersbuien en daarbij is kans op hagel en zware windstoten. In de nacht naar zaterdag trekken de buien noordwaarts, maar worden tegelijkertijd minder actief. De temperatuur daalt dan naar 14 tot 17 graden.

Zaterdag is het minder warm met 19 graden aan de kust en 22 tot 25 graden in het binnenland. De ochtend verloopt overwegend bewolkt met in het noord en noordoosten een paar buien. In de middag wordt het droog en breekt geleidelijk de zon door.

Zondag trekken met een noordelijke stroming wolkenvelden over het land. In het zuidoosten kan nog een tijd de zon schijnen en wordt het 22 graden. In de kustprovincies is de hoeveelheid zon beperkt en liggen de maxima rond 18 graden.

De dagen daarna is het wisselend bewolkt en overwegend droog met een koele wind van zee.