ALKMAAR - Weer of geen weer, Nederland en dan met name het Alkmaarse Waagplein stond dinsdagavond op tegen kanker! Hoewel de regen uit de lucht kwam en de donder en de bliksem zowel hoor- als zichtbaar was werd er geen moment overwogen om de actie en de liveshow 'Nederland staat op tegen kanker' af te lasten. Met wat aanpassingen ging de show door en met succes want behalve het vocht uit de hemel regende het namelijk ook donateurs.

Meer dan 15.000 nieuwe donateurs kon het KWF Kankerbestrijding bijschrijven en er werd hiermee een fiks bedrag binnen gehaald. De liveshow op NPO1 begon dinsdagavond om 21.25 uur en net op dat moment was het weer op z'n slechtst. Presentatrice Caroiline Tensen sprak de mensen die de moeite hadden genomen om naar het Waagplein te komen bemoedigend toe: 'Wat zijn jullie stoer.'

Daarvoor was er achter de schermen al koortsachtig overleg geweest tussen het KWF, de gemeente en de betrokken veiligheidsdiensten over het doorgaan van de sponsorloop waarvoor duizenden hardlopers zich verzameld hadden bij de Grote Kerk. Vanwege het noodweer werd er met pijn in het hart besloten om de 10 kilometer te schrappen en de 5 kilometer te laten lopen op een later tijdstip.

Terwijl op het podium artiesten als Maan en Gerard Joling het publiek vermaakten was ondertussen ook de tent ingezakt waar drie BN'-ers als "levend standbeeld" zouden staan. Arjen Robben (als Johan Cruijff), Peter R. de Vries (Antoni van Leeuwenhoek) en Anita Witzier (Koningin Wilhelmina) werden verplaatst en droog gehouden door paraplu's. Liefst anderhalf uur hielden zij het vol om standvastig te zijn voor het goede doel.

Ondanks de weersomstandigheden werd dus ook deze tweede editie van 'Nederland staat op tegen kanker' op het Waagplein een groot succes.

Mensen die de live-uitzending hebben gemist kunnen deze vanmiddag en komende zaterdag nog eens terug kijken.Vanmiddag (woensdag 30 mei) is deze om 14.30 uur te zien op NPO2 en komende zaterdag 2 juni om 15.00 uur op NPO1.

Ook donateur worden of meer info nodig? Kijk dan hier.