AMSTERDAM - Het Rijksmuseum presenteert op vrijdag 29 september een exclusief optreden van de bekende Nederlandse singer-songwriter Dotan in de Passage. Ook is vanaf zaterdag 30 september een foto-expositie te zien naar aanleiding van zijn oproep om meer eerlijke en ongefilterde verhalen te delen op social media.

Pop-up concert
Het pop-up concert van Dotan is onderdeel van de serie Muziek in het Rijksmuseum, een project dat wordt mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers van de Bankgiro Loterij. Dit is het enige full band optreden van de zanger dit jaar. De toegang tot dit optreden is gratis, kaarten voor dit optreden kunnen vanaf zaterdag 16 september om 10.00 uur via www.paradiso.nl bemachtigd worden.

Muziek in het Rijksmuseum
Het Rijksmuseum biedt een divers muziekprogramma voor een breed publiek om zo het museumbezoek verrijken. Te denken valt aan klassieke en popconcerten, het bespelen van historische muziekinstrumenten, dance-events, en een multimedia-muziektour. Het afgelopen halfjaar organiseerde het Rijksmuseum al een reeks drukbezochte zondagmiddagconcerten en speelde de beroemde pianist Ronald Brautigam sonates van Beethoven op een piano uit 1808. Het concert van Dotan wordt in samenwerking met Paradiso georganiseerd.

#insidemybones
Afgelopen mei deed Dotan een oproep om meer eerlijke en ongefilterde verhalen te delen via social media. Onder de hashtag #insidemybones hebben honderden bekende en onbekende Nederlanders dit initiatief opgevolgd. Een selectie van deze foto's en verhalen kun je hier bekijken in het Rijksmuseum. Echte mensen, met echte verhalen, zonder filter. Net als Rembrandt in zijn tijd.

In de 17de eeuw was de kunst om je mooier en perfecter te laten afbeelden door schilders. Rembrandt stond erom bekend dat hij precies het tegenovergestelde deed. Hij durfde zichzelf en zijn modellen bloot te geven in een tijd waarin dat niet gebruikelijk was. Nog maar net 20 jaar oud schildert hij een revolutionair zelfportret, met tot dan toe ongekende contrasten in licht en donker.

Dotan: Ik ben opgeroeid om de hoek van het Rijksmuseum en ben daar heel veel vaak geweest om interessante exposities te bekijken. Het is voor mij een grote eer dat het Rijksmuseum mij deze kans heeft gegeven om een #insidemybones expositie op te zetten. Ik hoop hiermee meer mensen te kunnen inspireren.

In de foto-expositie #insidemybones zijn portretten te zien van bekende en onbekende Nederlanders gefotografeerd door de gerenommeerde Nederlandse modefotograaf Paul Bellaart.