ALKMAAR - Vrijwilligers van Taalinstituut Edinova helpen met het leren van de Nederlandse taal. Vanaf 6 augustus kan dat weer elke donderdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur in het Open Leercentrum (OLC) in de bibliotheek. Daar is iedereen welkom om te oefenen in lezen, gesprekken voeren, of de regels van het Nederlands te leren. In verband met de coronamaatregelen is er een maximum van 4 deelnemers en is aanmelden noodzakelijk. Dit kan via leercentrum.alkmaar@gmail.com.

Door de coronacrisis moest het OLC zijn deuren sluiten. Al snel besloten de vrijwilligers Pieter, Ad en Jos op zoek te gaan naar een alternatief. Zo ontstond het OLC online. Nu dat de regels versoepeld zijn, keren de vrijwilligers terug in het leescafé van de bibliotheek om bezoekers te begeleiden. Uiteraard houden ze de 1,5 meter afstandsregel in acht. Het online begeleiden willen ze daarnaast ook blijven doen.

Online videogesprekken
Het OLC biedt online hulp in de vorm van videogesprekken. In een videogesprek kun je de taal oefenen samen met vrijwilligers van het OLC. Je kunt oefenen met het voeren van gesprekken, je uitspraak verbeteren, of oefenen met stukken tekst online lezen. Ook kun je grammatica te bespreken en oefeningen te maken.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor een individueel gesprek. Of voor gesprekken samen met 1 of 2 andere deelnemers. Een video-gesprek bij het OLC-online duurt ongeveer 1 uur.Het tijdstip van de afspraak gaat in overleg. Je kunt je aanmelden via: leercentrum.alkmaar@gmail.com.