ALKMAAR - Na het succesvolle stuk ‘De Vader’ en de komische voorstelling ‘De Waarheid’ kan Nederland opnieuw genieten van een toneelstuk van het Parijse wonderkind Florian Zeller, één van de meest gespeelde en bejubelde toneelauteurs van dit moment. ‘Het Oog van de Storm’ werd eerder opgevoerd in 2016, was o.a. te zien in Parijs en Londen en is nu in de Nederlandse uitvoering te zien met een scala van Nederlandse topacteurs, waaronder Hans Croiset, Anne Wil Blankers en Johanna ter Steege. De voorstelling is op zaterdag 23 oktober in TAQA Theater De Vest te zien.

Geen antwoorden
In Het Oog van de Storm volgen we André en Madeleine die al meer dan 50 jaar gelukkig getrouwd zijn. Hij was ooit een succesvol schrijver, maar de laatste tijd is hij vergeetachtig en verward, zij een toegewijde en sterke vrouw die altijd zijn steun en toeverlaat is geweest. Dit weekend zijn hun dochters, Anne en Elise, naar het ouderlijk huis gekomen om op verzoek van de uitgever André’s papieren te sorteren. Na een stormachtige nacht gebeuren er vreemde dingen. Alles wijst erop dat er een groot gemis te betreuren is. Maar wie is er overleden? Het Oog van de Storm geeft geen antwoorden. Zeller: ‘Belangrijk is dat de toeschouwer in het hoofd van de personages kruipt en zo vanuit een steeds wisselend perspectief hun leven meebeleeft.

Meer informatie en kaartverkoop
‘Het Oog van de Storm’ is op zaterdag 23 oktober in TAQA Theater De Vest te zien. Toegangskaarten kosten € 35 (incl. drankje en garderobe) en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl. Zolang de actuele Coronamaatregelen gelden wordt om een Coronatoegangsbewijs gevraagd voor toegang tot het theater.