ALKMAAR - Op zaterdag 23 december is Het Kersthuis officieel geopend door locoburgemeester Christiaan Peetoom en kinderburgemeester Malaika Mughal Uribe. Samen met de Kerstman ontdekten de eerste bezoekers de kerstsferen van De Grote Kerk.

De burgemeesters verwelkomden de eerste gasten vanuit de arrenslee met warme chocolademelk met slagroom. Kinderburgemeester Malaika was vooral onder de indruk van het Oh Dennenboombos: 'Het bos vind ik echt heel cool! En mooi aan het Kersthuis is dat het voor jong en oud is. Echt voor iedereen'.

Bezoekers lopen door het Oh Dennenboombos de kerk in, waar van alles te zien en te doen is. Zo kun je curlen in de kerk, een dansje wagen in de Stille Nacht disco, shoppen op de kerstmarkt en genieten van een kerstmeditatie. Ook aan de allerkleinsten is gedacht met een kersttrein, kerstlego en een leuk doeboek die ze krijgen bij binnenkomst.

De kerstgedachte
Organisatoren Mirella Doss en Lotte van der Eng vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt in het Kersthuis, ook de mensen met een kleinere portemonnee. 'Kerst is voor iedereen, dus hebben we er alles aan gedaan om ook minima gezinnen welkom te heten', aldus Mirella Doss.

Zo is het mogelijk om bij het bestellen van tickets een ticket voor een ander te kopen. Deze tickets worden verdeeld onder verschillende minima stichtingen. Ook krijgen zij gratis toegang met hun Alkmaar Pas. Daarnaast wordt er op zondag 24 december het Grote Kerstontbijt georganiseerd in samenwerking met TAQA theater de Vest. Gezinnen die normaal gesproken geen uitgebreide kerst kunnen vieren, kunnen nu aanschuiven voor een royaal ontbijt met cadeautjes voor iedereen.

Praktische informatie
Het Kersthuis is geopend van 23 december t/m 3 januari van 10:00 tot 17:00 uur. Tickets zijn €7,50 per persoon (exclusief €1,50 transactiekosten, €8,50 aan de kassa en kinderen tot 2 jaar gratis). Meer informatie en tickets via www.hetkersthuisalkmaar.nl.

Het Kersthuis Alkmaar is een initiatief van DOSS Event Support in samenwerking met TAQA Theater de Vest