ALKMAAR - Schrijver Yorik Goldewijk verzorgt op zaterdag 19 oktober een creatieve workshop in de bibliotheek. De Alkmaarse Yorik is schrijver van het boek Billy Extra Plankgas, een jongen die een bizarre ruimtereis maakt. Samen met Yorick en je eigen fantasie ga je bedenken wat je zoal zou kunnen tegenkomen in het heelal: een planeet die zo klein is dat je hem per ongeluk kunt inademen? Een sluipkuil van bakstenen? Pretquarks? Verzin het maar! En teken, kleur of schrijf je eigen ontdekking en neem hem mee naar huis! Kom je ook?


Aan de hand van het boek, Billy Extra Plankgas, leert Yorick Goldewijk je allemaal praktische dingen over de ruimte. Hoe je zonder ruimtepak in de ruimte kunt ademen, bijvoorbeeld. Maar ook wat er zoal te eten is, wat voor wezens er wonen en hoe je alle talen van het heelal kunt spreken. Superhandig dus. Zeker als je plannen hebt voor een ruimtereis. Daarnaast kom je erachter dat het heelal een wonderlijke plek is, waar de meest wonderlijke dingen bestaan. Het heelal is zo groot, dat je het zo gek niet kunt bedenken of het bestaat ergens.

Waar en wanneer Meedoen? Kom langs bij deze creatieve workshop op zaterdag 19 oktober in de bibliotheek in Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2. De workshop duurt van 14.30 tot 15.30 uur. De toegang is gratis maar aanmelden is gewenst. Dat kan op www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of bij de klantenservice in de bibliotheek.