ALKMAAR - Een bonte optocht aan duofietsen vertrok vrijdag 2 augustus vanaf het verzorgingstehuis bij Zorgcirkel Westerhout om een deel van het EK parcours te verkennen. Zelfs een regenbui mocht de pret niet drukken, ruim 20 bewoners genoten zichtbaar van de tocht samen met hun begeleider. Het parcours van het EK Wielrennen leidt langs het zorgcentrum, de bewoners zullen de renners dan ook tijdens het EK aan moedigen vanuit hun woningen.

Victoriefonds Alkmaar werkt in aanloop naar het EK een samen met Stichting Sport-Z, met het doel om ook de minder actieve Alkmaarder bij het EK te betrekken en in beweging te brengen. Stichting Sport-Z kwam zo in contact met De Zorgcirkel, de medewerkers van Zorgcirkel Westerhout initieerden namelijk het plan een fietstocht te organiseren met hun bewoners. Met de ondersteuning van de medewerkers van Sport-Z én Viaerwin mochten ruim 20 bewoners van het verzorgingstehuis zich opmaken voor de tocht. Met duofietsen, rolstoelfietsen en zelfs een riskja gingen zij op pad. Het aanwezige zonnetje werd al snel overstemd door een lichte regenbui, maar dat mocht de pret niet drukken.

Halverwege de tocht werd er toch nog een beroep gedaan op de reparatieservice van Viaerwin toen één van de duofietsen ermee ophield. Maar dankzij de snelle hulp wisten alle bewoners het tehuis weer veilig te bereiken. De hele groep, inclusief de vrijwillige begeleiders, sloot de ochtend af met een gezamenlijke lunch. "We sluiten dit ook zo af om de vrijwilligers te bedanken, zonder hen en de bijdrage van het Victoriefonds hadden we de tocht nooit kunnen organiseren. De EK stemming zat er goed in merkte ik onderweg, veel bewoners kijken er naar uit om straks de renners aan te moedigen. We gaan er tijdens het EK ook zeker een feestje van maken, en hopelijk kunnen we daarna nog eens vaker een fietstocht organiseren." aldus Maaike Leurs-van de Putte, medewerker van Zorgcirkel Westerhout en initiator van de fietstocht.