ALKMAAR - Het Alkmaars PrachtKoor gaat de mooiste musicalliedjes zingen !

Een optreden van het Alkmaars Prachtkoor is genieten en mooie liedjes meezingen. We zingen lidjes over de liefde, liedjes over je geen zorgen maken, kom-er-maar-bij-liedjes, liedjes over de dromen en liedjes over lmuziek!

Zo0 zingen we bijvoorbeeld het liedje Diep in de zee (Kleine Zeemeermin),
Laat je droom bestaan (Jozef & the Technicolor Dreamcoat), Morgen ( Annie), Mijn leven is van mij ( Elisabeth), Hakuna matata ( Lion King) en nog veel meer. Er zijn verrassende mooie solo’s van de koorleden.

Accordeonist Martijn Komen en gitarist/bassist Bart Meeuse begeleiden het koor daarbij. Els van Dijck is de dirigente die dit koor al 16 jaar met veel liefde en plezier leidt.
De gemeente Alkmaar stelde extra subsidie voor dit optreden beschikbaar, o.a. voor licht, decor en extra aankleding.

In 2008 had Els van Dijck een idee: een koor beginnen voor mensen met een verstandelijke beperking. Ondertussen is het een prachtig koor geworden voor ieder die zich bij het koor thuis voelt. Het koor zingt elke donderdagavond met veel plezier in Wijkcentrum Thuis in Overdie.

Extra koorleden zijn altijd welkom.

Voorwaarden om lid te kunnen worden zijn: het leuk vinden om te zingen, het leuk vinden om samen te zingen en het leuk vinden om een paar keer per jaar op te treden. Dus als je hierop drie keer met ja kunt antwoorden, en als je je thuis voelt bij het koor, dan ben je welkom als lid van het prachtkoor.

Het Alkmaars PrachtKoor treedt geregeld in en om Alkmaar op. De variatie in de nummers -van wereldmuziek via levenslied tot pop - en het enthousiasme van het koor, zorgt ervoor dat iedereen, zowel koor als publiek, steeds weer erg geniet van het optreden van dit bijzondere koor. Elk optreden is steeds weer een groot succes en een feestje. In 2018 vierde het APK het tienjarig jubileum met een optreden in de Vest en sloot dat jubileumjaar af met een openingslied samen met Paul de Leeuw in Carré voor het Knoopgala 2018. Dus het APK is ook al bekend van tv !

Wie het PrachtKoor kent, die weet dat elk optreden een feest is!
Wie het PrachtKoor nog niet kent, kijkt even op www.alkmaarsprachtkoor.nl
en komt natuurlijk om eens een keer een optreden mee te maken.
Dus zorg dat je erbij bent.

APK zingt Musicalliedjes
datum: zondagmiddag 23 juni 2024
tijd: 15.00 uur, zaal open 14.30 uur
locatie: Wijkcentrum Thuis in Overdie, van Maerlantstraat 8-10, Alkmaar
entree : €5,- contant betalen aan de zaal
begeleiding: accordeonist Martijn Komen en Bart Meeuse
informatie : www.alkmaarsprachtkoor.nl of bel Els van Dijck: 06-10215464