ALKMAAR - Op 29 augustus 2019 heropende Maene-Ypma Piano’s feestelijk haar deuren. Het Alkmaarse pianobedrijf – opgericht in 1868 – is begin dit jaar samengegaan met het Belgische pianobedrijf Piano’s Maene. Het samengaan van beide bedrijven werd dan ook gevierd.


Op de avond van de heropening kwamen drie sprekers aan het woord. Dhr. Zimmermann (CEO Steinway & Sons Europa), Dhr. Dijkman (1e loco-burgermeester en wethouder van o.a. economie van de gemeente Alkmaar) en Dhr. Vanfleteren (CEO Piano’s Maene).

Dhr. Vanfleteren sprak over het ontstaan van Maene-Ypma Piano’s en hoe de beide bedrijven samen zijn gekomen: “In september vorig jaar vonden de eerste voorzichtige en aftastende gesprekken plaats met Steef Ypma. Na een ongebruikelijk kort voortraject konden zowel Steef Ypma als de familie Maene op 1 januari met trots de aandelenovername aankondigen. Ypma Piano’s werd hernoemd tot ‘Maene-Ypma piano’s’. Zo wordt Maene-Ypma Piano’s de zesde vestiging van Piano’s Maene”.

Spreker Dhr. Dijkman vertelde over wat toendertijd Ypma Piano’s heeft betekend voor de stad Alkmaar: “Vroeger, 22 jaar geleden, was het bedrijf nog midden in de binnenstad gevestigd aan de Langestraat, inmiddels is het een gevestigde naam in de Boekelermeer. Ypma Piano’s was ook nog eens een van de eerste en dus een van de grondleggers van dit mooie bedrijventerrein”. Hij sluit zijn toespraak dan ook af met de woorden: “Wij zijn dus als Alkmaar trots dat dit bedrijf hier is gebleven en hopen dat deze heropening het startschot is tot de volgende 150 jaar”.

Na deze mooie woorden was het de beurt aan pianoduo Scholtes & Janssens. Zij sloten de formele plechtigheid af met een spetterend 4-handig optreden met stukken van Rachmaninov, Bach en Rosenblatt waarna de avond feestelijk werd afgesloten met een walking dinner.