ALKMAAR - Voorstellingen, speeltuin en klauterparadijs voor iedereen vanaf 3 jaar. In de herfstvakantie is het feest in TAQA Theater De Vest! Op woensdag 23 oktober kan iedereen vanaf 3 jaar ’s middags en ‘s avonds in het theater terecht voor één van de mooie voorstellingen van Meneer Monster en Acrobuffos. In de foyer worden vele doe-activiteiten georganiseerd en in de Plein Zaal staat een groot klim- en klauterparadijs klaar. Ouders/ begeleiders kunnen zich ondertussen ontspannen in een speciale theethuin die op de bovenfoyer wordt ingericht.


Visueel theaterspektakel voor alle leeftijden
Op 23 oktober heeft TAQA Theater De Vest twee voorstellingen geprogammeerd. Om 14.30 uur start ‘Rovers’ van Meneer Monster/Norpa, een voorstelling voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Na jeugdtheaterhits als ‘Over een kleine mol’ en ‘De Waanzinnige Boomhut’ (bekroond met de Zilveren Krekel 2018 en de ZAPP Theaterprijs 2018) brengt het gezelschap weer een prachtige voorstelling vol visuele comedy en livemuziek, over drie grimmige rovers op zoek naar kleur. Om 19.00 uur is in de Grote Zaal het internationaal bekroonde ‘Air Play’ van Acrobuffos te zien. Tijdens een avontuurlijke reis door de lucht veranderen alledaagse voorwerpen in prachtige objecten van een vervreemdende schoonheid. Vliegende paraplu’s, enorme ballonnen en gigantische vliegers zweven boven het publiek.

Hoelahoepen, klimmen en klauteren
Kom lekker vroeg naar het theater, want er valt op 23 oktober van alles te beleven rondom de voorstellingen! In de benedenfoyer is een spectaculair en acrobatisch optreden vol vliegende hoepels; je mag zelf ook meedoen! Ook kan naar hartenlust worden gespeeld in de Theaterspeelplaats en is er gezellige livemuziek in de foyer. In de prachtige Plein Zaal is een heus klim-en-klauterparadijs met de waanzinnige springsculptuur ‘Play Scape’. Als ouder/begeleider even een momentje voor jezelf? Dat kan, want medewerkers van De Vest houden een oogje in het zeil. Op de bovenfoyer wordt een speciale theetuin ingericht, waar heerlijke verse en gedroogde thee wordt geschonken.


Meer informatie en toegangskaarten
De voorstelling ‘Rovers’ (3 - 6 jaar) van Meneer Monster/Norpa is op 23 oktober om 14.30 uur in de Kleine Zaal te zien; een toegangskaartje kost € 9,50 inclusief limonade. ‘Air Play’ (6-12 jaar) van Acrobuffos staat om 19.00 uur in de Grote Zaal en kost € 15 inclusief limonade. Een kaartje voor één van de voorstellingen geeft gratis toegang tot alle jeugdtheaterfestival extra's. Vóór en na de voorstellingen is er alle gelegenheid om heerlijk te spelen.