ALKMAAR - Dit jaar is het herdenkingsjaar van 150 jaar de Hindostaanse immigratie. Het is 150 jaar geleden dat de eerste Indiase immigranten aankwamen in Suriname om daar als contractarbeiders te werken. Deze gebeurtenis vieren we, op initiatief de Alkmaarse Hindostaanse gemeenschap, met elkaar op zaterdagmiddag 10 juni in Bibliotheek Alkmaar de Mare. Een middag vol cultuur, informatie en niet te vergeten heerlijk traditioneel eten! De middag staat in het teken van elkaar ontmoeten, binnen de gemeenschap maar ook daarbuiten, meer te leren over de herdenking en elkaar, en ook om anderen kennis te laten maken met de prachtige Hindostaanse cultuur uit Suriname, het Caribisch gebied en andere landen.

Er werden in totaal ongeveer 34.000 mensen uit India naar Suriname gebracht. Destijds, in 1873, zette op 5 juni de eerste Hindostaanse immigrant voet op Surinaamse bodem. Ook in Alkmaar wonen veel Nederlanders wiens geschiedenis is gekoppeld aan het systeem van contractarbeid in Suriname.

Opening door burgemeester Schouten en programma
Tussen 15.00 en 16.00 uur is de inloop. Om 16.00 uur wordt de herdenkingsmiddag geopend door burgemeester Anja Schouten. Daarna om 16.30 uur speelt Bhaitak Ghana – Himalaya, met danseres Ashwita. Vanaf 17.15 uur staat er heerlijk warm eten klaar, wordt er gezamenlijk gegeten en is er gelegenheid om de expositie te bekijken. Om 18.00 uur is er muziek van AWAAZ met Shaan Ramzan en bollywood dans door Ashwita. Om 19.20 uur wordt de bijeenkomst afgesloten.

Aanmelden
Wil je deze gezellige viering op 10 juni in de bibliotheek in Alkmaar De Mare meemaken? Dan graag van tevoren aanmelden vanwege de catering. Dat kan bij de klantenservice op telefoonnummer 072 – 515 66 44 of via bknw.nl/agenda. De toegang is € 5,-, en voor kinderen van 4 t/m 12 jaar € 3,-.