ALKMAAR - Treurig, maar waar: Kaeskoppenstad wordt verplaatst naar 4 en 5 juni 2022. Na de afgelasting in juni én september vorig jaar leek het dit jaar toch te gaan lukken. Er werd echter roet in het eten gegooid tijdens de laatste persconferentie waaruit bleek dat de maatregelen nog zeker tot en met 20 september blijven gelden, dit maakt het onmogelijk om Kaeskoppenstad in het geplande weekend te organiseren.

"Een moeilijk besluit, genomen met pijn in ons hart", zegt voorzitter Klaas Kirpensteijn erover. "Dolblij waren we toen eind juni alles de goede kant op leek te gaan. We gingen de uitdaging aan om, samen met alle enthousiaste vrijwilligers, eindelijk weer een editie Kaeskoppenstad neer te zetten."

Kaeskoppenstad draait op de 1.000 vrijwilligers die de bezoekers de Gouden Eeuw laten beleven in de oude binnenstad van Alkmaar, zij dragen allen een steentje bij in de catering, kleding, bouw of als figurant. De organisatie wil via deze weg alle vrijwilligers en partners bedanken voor het vertrouwen, enthousiasme en zeker ook de flexibiliteit.

Op naar 4 en 5 juni 2022
Kaeskoppenstad valt volgend jaar in het Pinksterweekend en we hopen weer veel oude, en nieuwe, gezichten te zien. Jij bent dan ook weer van harte uitgenodigd om een bezoek te brengen. Via deze nieuwsbrief hoor je in 2022 het dan ook als eerste als er nieuws is!Voor nu wensen we je een hele fijne zomer en tot volgend jaar,