ALKMAAR - Bibliotheek Kennemerwaard organiseert de hele maand november verschillende activiteiten rondom de campagne 'Heel Nederland Leest'. Activiteiten waarbij leden en bezoekers elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan over het boek Sonny Boy van Annejet van der Zijl. De meeste activiteiten in de bibliotheek zijn gratis maar aanmelden is gewenst via www.bknw.nl/agenda. Daar vind je ook het volledige overzicht van alle activiteiten.


Meet & Greet met Iven Cudogham

Iven Cudogham wordt geïnterviewd door Maureen Hessel. Yven woont met zijn vrouw Cynthia en 7 kinderen op 100 vierkante meter in een appartement in Amsterdam. In zijn recent verschenen boek Papa! Beschrijft hij op luchtige en vrolijke manier de hectiek van het dagelijks leven van het gezien. Iven presenteerde programma's bij o.a. AT5, RTL en SBS. Ook was hij met zijn gezin te zien bij de televisieserie Een huis vol. Hij is ondernemer en kinderboekenschrijver. De meet & greet is op zaterdag 11 november van 14.00 – 15.00 uur in de bibliotheek in Alkmaar De Mare (Laan van Straatsburg 2). Toegang bedraagt € 4,00, aanmelden via de website. Er is boekverkoop door van der Meulen's Boekhandel.

Volop activiteiten Heel Nederland Leest in de bibliotheken in Alkmaar

In de bibliotheek in Alkmaar De Mare kan je aansluiten bij een speciale editie van de Schilderkunst tekentafel. In de bibliotheek in Alkmaar Centrum is er een silent bookclub op zondag 12 november en een boekbespreking op woensdag 22 november. Op vrijdag 17 november geeft Maureen Hessel een schrijfworkshop in de bibliotheek in Alkmaar Centrum.

Eénmalige Leeskring Sonny Boy

In drie bibliotheekvestigingen (Alkmaar Centrum, De Mare en Oudorp) kun je tijdens de actiemaand 'Heel Nederland Leest' deelnemen aan een leeskring. Je gaat met elkaar in gesprek over het geschenkboek Sonny Boy dat tijdens Nederland Leest exclusief en gratis in de bibliotheek verkrijgbaar is. Deelname aan de leeskring is gratis met uitzondering van de leeskring Oudorp. In Oudorp kun je na de leeskring genieten van een lunch. Kijk voor de data en tijden op de website www.bknw.nl/agenda.

Het jaarlijkse cadeau voor leden én bezoekers

Leden en bezoekers krijgen tijdens 'Heel Nederland Leest' het boek Sony Boy van Annejet van der Zijl cadeau (let op: op=op). Sonny Boy is het verhaal over een jonge Surinaamse student die intrekt als kostganger bij een gescheiden Hollandse vrouw met vier kinderen. Als ze een half jaar later zwanger van hem blijkt is het schandaal niet te overzien. Lees en praat mee over dit boek in de bibliotheek.

Word met korting lid en ontvang een boek cadeau

Ben je nog geen lid? Dan heeft Bibliotheek Kennemerwaard een mooie aanbieding voor je. Als je tijdens 'Heel Nederland Leest' (geldig van 1 t/m 30 november) een abonnement afsluit krijg je maar liefst 3 maanden lidmaatschap cadeau. Ook ontvang je een exemplaar van Sonny Boy (let op: op=op).

Compleet overzicht en reserveren

Het complete overzicht van 'Heel Nederland Leest' met locaties, activiteiten, data, tijden en toegangsprijzen vind je op www.bknw.nl/heel-nederland-leest of in de flyer die in de bibliotheek ligt. Reserveer activiteiten via de agenda op www.bknw.nl/agenda of bij de klantenservice in één van onze vestigingen.

Heel Nederland Leest is een campagne van stichting CPNB ter bevordering van het lezen van boeken met ieder jaar een ander thema.