ALKMAAR - Alkmaarders kunnen dinsdagavond 31 januari meedoen aan een avondvullend programma, dat georganiseerd wordt door Stichting Ik Stop Ermee, in samenwerking met lokale zorgverleners. Hugo Hairwassers van Stichting Ik Stop Ermee leidt de avond, inclusief drie rookpauzes.

Rokers leren in vier uur tijd hoe ze kunnen stoppen zonder trucjes of hulpmiddelen. Ook wordt tijdens het programma ingegaan op vragen als waarom mensen roken, waarom stoppen ingewikkeld is en wat men kan verwachten van het leven als ex‐roker. Tijdens de cursus wordt ieder uur een korte rookpauze ingelast.

Het doorroken tijdens de bijeenkomst is een cruciaal onderdeel van de cursus. Aan het einde van het programma rookt iedereen zijn of haar laatste sigaret.

Volgens Hugo Hairwassers van de stichting Ik Stop Ermee stopt 68 procent van de deelnemers voorgoed met roken. De cursus wordt gehouden in de bioscoop Vue, aan de Pettemerstraat 1 te Alkmaar. Inschrijven kan via https://www.ikstopermee.nl/stoppen-met-roken-cursus