ALKMAAR - Health Food Wall opent twee smart fridges op locatie Noordwest Ziekenhuisgroep te Alkmaar. Na het succes van Health Food Wall in het Amsterdam AMC locatie UMC wil Health Food Wall ook het personeel en de gasten van het Noordwest Ziekenhuisgroep 24/7 kunnen voorzien van een gezonde optie.

“We zijn heel enthousiast over onze samenwerking met Noordwest Ziekenhuisgroep. De onbemande en flexibele Smart Fridge maakt het mogelijk voor personeel om op elk moment van de dag, dus ook na een drukke nachtdienst, te kiezen voor een gezonde en verse optie. Met onze verse en plantaardige producten hopen we een steentje te mogen bijdragen aan de gezondheid van het hardwerkende personeel van het ziekenhuis.”
- Anouk Snelders, directeur Health Food Wall

De automaat en het assortiment van Health Food Wall zijn uitermate geschikt voor werknemers van het ziekenhuis die gezond willen eten maar weinig tijd hebben, of die onregelmatige diensten draaien.

Het assortiment van Health Food Wall bestaat uit o.a. uit verse maaltijden, diverse wraps, smoothie bowls, gezonde snacks en dranken. De producten zijn te verkrijgen via de Health Food Wall App. Deze App maakt automatische betaling vanuit de betaalrekening mogelijk. De smart fridge werkt met RFID-tags die zijn gekoppeld aan de producten. De prijs van het product wordt automatisch van de rekening van de klant afgeschreven. Dit zorgt niet alleen voor een onbezorgde en snelle klant ervaring, maar maakt Health Food Wall tevens de veiligste automaat op de markt.

De automaten zullen worden geplaatst binnen het ziekenhuis van Noordwest Ziekenhuisgroep en op het volledig gerenoveerde opleidingscentrum en kantoorlocatie Huize Westerlicht.

“De NoordWest ziekenhuis groep kiest voor de Health Food Wall bij het OK complex omdat medewerkers daar niet weg kunnen en vaak in de nacht werken. Het bieden van een gezonde optie voor een maaltijd of tussendoortje is voor ons zeer belangrijk. Geen Frisdrank of een candybar, maar een variant die je lichaam helpt om je concentratie vast te houden en gezond te blijven. Het past volledig in onze visie voor een gezonde en duurzame bedrijfsvoering.”
- Marco Lagrand, Hoofd Facility Services Noordwest Ziekenhuisgroep