ALKMAAR - 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen en dit jaar doet, onder andere in Alkmaar, een opvallende nieuwe partij mee: Hart voor Vrijheid. Zij willen nooit meer een lockdown en niet-werkende, maatschappij-ontwrichtende corona maatregelen. Steun aan gesloten bedrijven, het inkopen van inentingen en massaal testen heeft Nederland naar schatting minstens 80 miljard euro gekost. Ouderen zijn onnodig eenzaam gestorven en jonge mensen onnodig ingeënt met een middel waarvan de lange termijn bijwerkingen volledig onbekend zijn en waarvoor de producent geen verantwoording wil nemen.


Hart voor Vrijheid dringt al een jaar aan op goede ventilatie en ionisatie in verzorgingshuizen en wil dit ook in de gemeenteraad hoog op de agenda zetten, om te voorkomen dat we eind van de zomer in de volgende lockdown gaan.

Een ander punt waar zij zich sterk voor maken is privacy. Hart voor Vrijheid wil het invoeren van een Europees digitaal QR paspoort met medische, financiële en andere privé gegevens met alle middelen tegenhouden. Privacyschending en vrijheid zijn elkaars tegengestelden. Als in mei 2022 de wetgeving voor dit paspoort in Europa wordt aangenomen zal Hart voor Vrijheid zich inzetten voor het verlaten van de EU.

Hart voor Vrijheid vindt cultuur, in tegenstelling tot onze regering, essentieel. Het verbindt mensen en geeft vreugde en diepgang in een soms harde maatschappij. Hart voor Vrijheid is verheugd dat de meeste jongeren zich niets hebben aangetrokken van het verbod op samenkomst en hun eigen feesten hebben georganiseerd in huizen, schuren en buitenlucht. Tijdens oud en nieuw was ook duidelijk te zien en te horen dat de regels van de overheid nauwelijks gevolgd worden. Dankzij de vele, massale demonstraties en bijeenkomsten zonder afstand, mondkapjes en handen wassen weten wij dat de besmettelijkheid en ernst van het virus door de regering zwaar wordt overdreven. Slechts enkelen van die duizenden deelnemers zijn ernstig ziek geworden.

De kindertoeslagen affaire heeft aangetoond dat mensen met een laag inkomen niet goed geholpen worden. Hart voor Vrijheid helpt mensen door hen actief te benaderen zodat zij de hulp krijgen waar zij recht op hebben. Hetzelfde geldt voor mensen die bijvoorbeeld dringend een woning nodig hebben of hulp bij problemen met jeugdzorg.

Als je op 16 maart op Hart voor Vrijheid lijst 12 stemt, stem je voor transparantie, integriteit, verbinding en vooral een liefdevolle samenleving.

Arjan Gelder, Pasqual Verhagen, Eva Szeleczová en Henri de Reede.


Meer informatie vind je op www.hvvalkmaar.nl