ALKMAAR - Een online programma met reportages, experimenten, korte films, kunst, interviews en interactie met de kijkers: dat is Hallywood 25. Iedere vrijdagavond om 21.00 uur is er vanuit HAL 25 Alkmaar live verbinding met de studio, te volgen via de vernieuwde website hallywood25.nl. Het programma is ontstaan vanuit HAL 25, om in tijden van corona podiumkunstenaars die geen plek meer hebben een virtueel podium te bieden. Vanuit de blik van kunstenaars en makers wordt deze bizarre tijd belicht en nieuwe vragen gesteld. Zo biedt Hallywood 25 een mooie vrijdagavond met een uitzending vol kunst, video-experiment en culturele verdieping. Hallywood 25 nodigt makers, creatieve denkers, muzikanten en schrijvers uit om bij te dragen aan de uitzending. Zij kunnen materiaal insturen naar hallywood25@gmail.com.


Eerste pilot-aflevering
De eerste aflevering op vrijdag 1 mei trok zo’n honderd kijkers die live waren ingeschakeld op hallywood25.nl (terugkijkers nog niet meegerekend). Terwijl kunstenaar en host Gerben Hermanus op zijn eigen manier het programma aan elkaar leidde met korte sketches, wisselden verschillende items elkaar af. HAL 25-kunstenaar Steven Hoes bracht bezoek aan atelier De Kaasfabriek en raakte in gesprek met de makers Nicolette en André. Verslaggeefster Nina Bakker dook met de serie ‘Kroegpraat’ Café De Pilaren in om meer te weten te komen over het schilderij boven de bar. Zangeres Milou Mignon ging in gesprek met slechtziende Eritreese muzikant en schrijver Kokob over haar korte film Aquarium waarin hij een grote rol speelt en podiumdier Maya Link gaf samen met Ozan Aydogan een blik in het creatieve maakproces van haar project Studio Canvas.


Redactie
Het is het tweede seizoen van Hallywood 25, dat begon als live streaminguitzending op online platform Twitch door Steven Hoes. Inmiddels is het team uitgebreid met een redactie bestaande uit Tamara Roos, Chris Vijn, Steven Hoes, Gerben Hermanus en Nina Bakker. Zij zetten wekelijks een gevarieerd programma in elkaar. Makers uit Alkmaar en daarbuiten kunnen zelf items insturen naar hallywood25@gmail.com. Uiteindelijk selecteert de redactie een aantal bijzondere items voor de uitzending, dat gecombineerd wordt met het live spelelement van Gerben Hermanus in de studio.