ALKMAAR -Vanaf zaterdag 6 juni zijn de grotere vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard weer op zaterdag open met aangepaste openingstijden. De bibliotheken zijn sinds 11 mei weer toegankelijk. Ook op doordeweekse dagen worden de openingstijden verruimd. De vestigingen Alkmaar Centrum, Alkmaar De Mare, Bergen, Castricum en Heerhugowaard Centrum zijn met ingang van 6 juni op zaterdag open van 11.00 tot 16.00 uur. En vanaf 8 juni op maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. De kleinere vestigingen in Akersloot, Alkmaar Oudorp, Alkmaar Overdie, Limmen, Heerhugowaard De Noord en Schoorl blijven voorlopig open op maandag, woensdag en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur. Je kunt materialen lenen, terugbrengen en reserveringen ophalen.

Ook de vestigingen in Schermerhorn en De Rijp zijn weer open. De vestiging in Schermerhorn is open van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 09.30 tot 11.00 uur. Het betreft hier grotendeels zelfservice. Alleen op vrijdag van 09.00 tot 11.00 uur is een medewerker aanwezig. De vestiging in de Rijp is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur.

Leestafels en computer- en studiewerkplekken
Voorlopig kun je alleen maar boeken inleveren en uitlenen en reserveringen ophalen, het is nog niet toegestaan langer in de bibliotheek te verblijven. Even op je gemak in de bibliotheek studeren zit er dan ook helaas nog niet in. Je kunt niet aan een tafel gaan zitten werken met je laptop. Ook de toiletten, de pc's en de leestafel zijn gesloten.

Maatregelen
Met inachtneming van de maatregelen om jouw veiligheid en die van de medewerkers te waarborgen ben je weer van harte welkom. We vragen je om rekening te houden met deze maatregelen die te vinden zijn op onze website en in de bibliotheek zelf. We kijken weer uit naar je bezoek.

De situatie kan zich van week tot week ontwikkelen. We houden updates in de gaten, maar kijk ook zelf op de website van Bibliotheek Kennemerwaard voor de laatste informatie.