ALKMAAR - Van 20 tot en met 22 september vindt in Alkmaar een internationaal tango-evenement plaats. Stichting TangoArt uit Alkmaar viert dan haar 20-jarig jubileum met de organisatie van het festival Tango à la Carte. Zaterdagmiddag is er open huis in de Grote Kerk in Alkmaar.


Iedereen die belangstelling heeft voor de tango is welkom. Ook mensen zonder dans-ervaring. Er zijn dan gratis lessen voor beginners door Crista en José Luis van ‘Luz de Luna’, de dansschool voor Argentijnse tango gevestigd in Alkmaar. Opgeven van tevoren niet nodig. Er zijn ook workshops voor meer gevorderde dansers, er is een markt met o.a. tango-tekeningen en -schilderijen en tangokleding en -schoenen.

Om 16.00 uur start er een salon. Er draait continu een dia-show over 20 jaar TangoArt. ‘s Avonds wordt er tijdens de zogenaamde “ Noche de Tango” in het schip van de kerk gedanst met de bekende DJ ‘El Fresco’ en op de muziek van het orkest Zárate. Ook is er een dansdemonstratie door Bettie Bolks en Roel de Vrijer.

Vrijdagavond en zondagmiddag zijn er salons in de Pleinzaal van de Vest en in Waterkant aan de Kanaaldijk.

Veel meer informatie is te vinden op tangoart.nl.