ALKMAAR - In het kader van 450 jaar Alkmaars Ontzet stuwde collectief BLAUWDRUK in coproductie met Karavaan bijna 3.000 bezoekers op tot verrukking met de uitverkochte tragikomische locatievoorstelling Vrij van Verzet.

‘Zeer genoten van top theater op locatie’, aldus een van de bezoekers. Het publiek vond de afgelopen weken hun weg door het weiland naar de locatie in Oudorperpolder. Speciaal voor scholieren van Stedelijk Dalton College Alkmaar, OSG Willem Blaeu en Vonk werden er 4 extra schoolvoorstellingen gespeeld.

Vrij van Verzet speelt zich af rondom een grote drassige plas. Op de plek waar de Spanjaarden 450 jaar geleden hun tenten achterlieten, schrijft BLAUWDRUK een gloednieuw hoofdstuk. Een potje modderworstelen rondom het thema, wat altijd een gespreksonderwerp zal blijven: de Vrijheid.

‘Vrij van Verzet’ is een coproductie van Karavaan en collectief BLAUWDRUK in samenwerking met Theater de Vest. De afgelopen jaren werkten zij bij Karavaan aan succesvolle voorstellingen zoals Paradijs aan het Einde, Een Ingebeelde Ziekte en hun eigen gezelschap binnen de Nieuwe Makersregeling van Fonds Podiumkunsten. Ze maken larger-than-life locatietheater, doordringen van vettig barokke theatraliteit.