ALKMAAR - Daltonschool Liereland neemt dit jaar op een heel bijzondere wijze afscheid van zijn groep acht. Om een einde te maken aan de onzekerheid of er wel of niet een eindmusical was, is besloten om het afscheid op een andere manier vorm te geven. De leerlingen nemen samen met hun stagiair-meester een film op. Deze film beleeft op 1 juli 2020 zijn première in Vue Cinema Alkmaar.

De huidige groep acht leerlingen worden dit jaar hard geraakt door het Corona virus. Door allerlei laatste keer activiteiten werd een streep gehaald, zo ook door de eindmusical. Daarom hebben de leerlingen en leerkrachten van Daltonschool Liereland een andere manier bedacht om het afscheid van deze groep acht speciaal te maken. Ze maken een film! Met behulp van hun meester-stagiair nemen ze telkens kleine stukjes film op. Deze worden aan elkaar gemonteerd, zodat een echte film ontstaat.

De film gaat op 1 juli a.s. in bijzijn van kinderen en ouders in een van de filmzalen van Vue in première. Zo komen de kinderen als echte acteurs naar hun eigen film kijken en hebben ze een wel heel speciaal moment om afscheid te nemen van hun basisschoolperiode.