ALKMAAR - Dinsdag 3 december werd de prijs uitgereikt voor de klas die het meeste op eigen energie naar school is gegaan een maand lang. 1600 basisschoolkinderen in Alkmaar hebben super goed hun best gedaan om zo weinig mogelijk met de auto of scooter naar school te worden gebracht. Sommige kinderen werden wel vanwege slecht weer of andere omstandigheden een stuk naar school gebracht maar wilden altijd nog het laatste stuk naar school lopen om toch goed mee te doen met deze challenge.

Lisette Untied van JOGG Alkmaar reikte vanochtend de prijs uit aan de klas die dit een maand lang het beste heeft gedaan. Dit was groep 8 van Het Kompas! De hele klas is de hele maand met de fiets, step of lopend naar school gekomen. Met een eindscore van 95% heeft groep 8 gewonnen. Nu hoor ik u denken waarom geen 100%? Juf Tessa Heines heeft helaas niet het goede voorbeeld gegeven en kwam vaak met de auto naar school toe. Gelukkig deed meester Jos Ruijter goed en fanatiek mee met de challenge en probeerde zoveel mogelijk met de fiets naar school te komen.

De schoolleider Margot Mulder en de leraren Tessa Heinis en Jos Ruijter waren natuurlijk super blij dat de kinderen zo goed hun best hebben gedaan en zij deze prijs ook mogen ontvangen. In de klas zijn ze ook veel bezig met beweging. Zo is er in de klas een plek waar je op een hometrainer kan zitten en werken tegelijk. Ook zijn er wiebelkrukken, wiebelplanken en zelf een boksbal aanwezig in de klas.

Klassenuitje
Met deze challenge kon er natuurlijk een leuke en sportieve prijs gewonnen worden. Een dagje naar het meest uitdagende obstakel park bij Outdoorpark Alkmaar! Deze prijs wordt aangeboden door Alkmaar Sport, JOGG Alkmaar en Gemeente Alkmaar.