ALKMAAR - Diëtiste Desi van der Haas en kinderoefentherapeut Daniëlle Verdegaal zijn beide aangesloten bij Groups For Balance. Desi verzorgt op donderdag 20 oktober een interactie workshop over het lezen van de etiketten op boodschappen. Daniëlle verzorgt op zaterdag 22 oktober een workshop over schrijfmotoriek.

Hoe lees ik het etiket op mijn boodschappen?
Tijdens het boodschappen doen zie je regelmatig '0 procent vet, vezelrijk en suikervrij' op verpakkingen staan. Je denkt dat een product gezond is, maar hoe weet je dat eigenlijk zeker? Op de achterkant van een product staat soms een hele waslijst aan ingrediënten, maar snap je ook wat hier bedoeld wordt? En hoe zit het met voedingsclaims als 'zonder toegevoegde suikers?' In deze interactieve workshop neemt diëtiste Desi van der Haas je mee in de wereld van het etiketten lezen. Je krijgt informatie en gaat ook zelf praktisch aan de slag met verschillende soorten verpakkingen. Donderdag 20 oktober.


Wanneer schrijven niet goed lukt
Hanenpoten en een onleesbaar handschrift. Een probleem voor de leerkracht, het kind en de ouders. Tijdens deze gratis workshop van Daniëlle Verdegaal zijn ouders samen met hun kind, leerkrachten en andere geïnteresseerden van harte welkom om meer te leren over schrijfmotoriek. Door middel van oefeningen en spelletjes leren de deelnemers in het kort hoe het motorische proces van leren schrijven verloopt. Daarnaast is er aandacht voor enkele problemen die kunnen ontstaan tijdens het proces van leren schrijven en mogelijke oplossingen. Zaterdag 22 oktober.


Aanmelden
Heb je interesse in één van de workshops? Meld je dan aan via bknw.nl/agenda. Desi en Daniëlle kijken er naar uit om je te ontmoeten tijdens hun workshops! De workshops zijn in de bibliotheek in Alkmaar Centrum (Gasthuisstraat 2) en starten om 15.00 uur.

Health Podium
Deze activiteit is een onderdeel van het Health Podium en is mogelijk gemaakt door het Alkmaars Preventieakkoord. Het Health Podium is het fysieke podium in Bibliotheek Alkmaar centrum en De Mare voor organisaties die iets betekenen op het gebied van gezond leven. Dit podium geeft inwoners van Alkmaar op een laagdrempelige manier toegang tot informatie over een gezonde leefstijl.