ALKMAAR - Al vele jaren vormen levende standbeelden dé trekker in dorp en stad. Zo ook in Alkmaar, waar in het weekend van 14, 15 en 16 oktober voor de eerste keer het WK Living Statues gaat plaatsvinden. Het wordt een groots spektakel, want vele internationale en nationale professionals, (wereld)kampioenen én kids statues maken daar hun opwachting. Er zullen dan ook weer duizenden bezoekers langs alle beelden schuifelen.

Jij kunt daar ook bij zijn en zelf als levend standbeeld je kunsten presenteren!
Doe mee aan de workshop op 25 juni in De Oever in Alkmaar. ‘Word jij ook een steengoed beeld?’ en laat je stilstaande kunsten straks zien aan duizenden mensen. De workshop is bedoeld voor kids en amateurs.

De workshop is helemaal gratis en je hoeft geen enkele ervaring te hebben. Lijkt het je leuk? En ben je ouder dan 8 jaar? Dan kun jij je inschrijven!

Tips and tricks

Deze workshop is je allerlaatste kans om tips te krijgen dus wees erbij! Beginnende én gevorderde levende standbeelden kunnen van een echte professional leren hoe jij je al snel een écht levend standbeeld kunt voelen. De prof verklapt de kneepjes van het vak: hoe je het beste stil kunt staan, waar je rekening mee moet houden, wat je moet doen met mensen die je proberen aan het lachen te brengen en, omgekeerd, hoe je je publiek aan het lachen kunt krijgen. Daarnaast krijg je een heleboel tips and tricks hoe je kleding kunt maken en op kleur kunt krijgen en hoor je alles over hoe je je het mooist kunt schminken.
Meer informatie en opgeven vóór 1 juni (let op: het aantal deelnemers is beperkt) kan via info@worldlivingstatues.nl of 026 - 3635084.

World Living Statues festival Alkmaar Centrum

Vrijdag 14 oktober – Statues by Night: Meet the champions

Statues by Night is de spetterende opening van het festival. De (inter)nationale wereldkampioenen zijn present en laten hun mooiste kunsten zien in een feeëriek verlicht Alkmaar.

Zaterdag 15 oktober – Het Kids Statues Kampioenschap

Zaterdag 15 oktober zijn alle ogen gericht op de kids. Aanstormend talent krijgt alle ruimte om het podium op straat te betreden. Zowel de jeugd die niet eerder in aanraking is geweest met theater als de inmiddels fanatieke uitdagers van de oudere garde, wordt de kans geboden hun kunsten te vertonen. Jong en oud zal de dag van hun leven hebben bij het zien van deze prachtige kidsstatues!

Zondag 16 oktober – Het Wereldkampioenschap Living Statues

Het World Living Statues Festival is inmiddels uitgegroeid tot het grootste en beste festival voor levende standbeelden ter wereld. Alle 700 professionele artiesten die dit vak wereldwijd beoefenen zijn bekend bij de organisatie. De zondag staat traditioneel in het teken van het Wereldkampioenschap. Voormalig wereldkampioen en huidig artistiek leider John Eicke heeft de selectie gedaan van de bijna 140 living statues, afkomstig uit alle hoeken van de wereld. De allerbesten van hen vertonen onderling hun kunsten op de zondag en strijden die dag om de eretitel van beste levende standbeeld ter wereld. In het centrum van Alkmaar kan het voltallige publiek zich vergapen aan de levende standbeelden op de route. Wie moet er volgens jou winnen?

www.worldlivingstatues.nl