ALKMAAR - In samenwerking met Stichting Doesgoed organiseert Alkmaar Sport van 19 t/m 24 september een Vitaliteitsweek in Alkmaar. Het doel is deze week zoveel mogelijk Alkmaarders in beweging te krijgen. Om dit te realiseren is het complete beweegaanbod van Sport Vitaal deze week gratis en zonder vooraanmelding toegankelijk. Het aanbod is heel divers en varieert van yoga en zwemmen tot Country Line-Dance en volleybal. Daarnaast staan dinsdagavond 20 september een wandeltocht en vrijdagochtend 23 september een fietstocht op het programma. Meer informatie en het precieze programma zijn terug te vinden op www.alkmaarsport.nl/vitaliteitsweek.

Wekelijks organiseert Sport Vitaal een divers sport- en beweegaanbod in de Alkmaarse wijkcentra, sportaccommodaties en verzorgingstehuizen. Bij het aanbod wordt gedifferentieerd in intensiteit in de lessen, waardoor iedereen op zijn/haar eigen niveau deel kan nemen. Stichting Doesgoed motiveert bedrijven om een actieve bijdrage te leveren aan hun maatschappelijke omgeving. In gezamenlijkheid kwamen Doesgoed en Alkmaar Sport dan ook met het plan in de Nationale Sportweek een boost te geven aan het beweegaanbod voor de Alkmaarse senioren. Het aanbod is divers, op het programma staan naast de speciaal georganiseerde gratis wandel- en fietstocht o.a. Aerobics, Buitensport, Fitness, Fit-Plan, Keep Fit, Outdoor 50+, Pilates, Zwemmen, Wandelen, Meer Bewegen voor Ouderen, Sport & Spel, Tennis, Yoga, Qigong, Bewegen op Muziek en Volleybal.

Wie interesse heeft om (gratis) een les mee te doen kan het hele programma bekijken op www.alkmaarsport.nl/vitaliteitsweek. Vooraf aanmelden is niet nodig.